(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

E-juice met THC is retepopulair! Niet alleen in Amerika, waar de smakelijkste THC e-liquids als zoete broodjes over de toonbank gaan, maar ook in de lage landen waar concentraten met THC helaas nog verboden zijn. Gelukkig maak je met het volgende recept, je eigen sublieme e-juice mét THC!

Een goede cannabis e-juice met THC is ontzettend lekker, ontzettend praktisch en ontzettend populair maar ook best lastig om te maken. Tot nu toe dan, want met het recept dat we je zullen geven wordt het maken van e-liquid met THC niet alleen heel makkelijk, maar de kwaliteit ook echt top shelf, zoals dat heet.

Cannabis e-juice

Cannabis e-juice is een smakelijk concentraat met THC dat je in principe in iedere elektronische sigaret kunt roken. Als de kwaliteit goed is, smaakt het alsof je pure terpenen aan het verdampen bent, en wordt wiet roken nóg smakelijker. Het is daarnaast ook erg praktisch, je kunt het gewoon binnen doen zonder dat je hele huis naar de wiet ruikt en een e-sigaret produceert ook geen as. Het ziet er niet uit als blowen en is dus ook nog eens heel discreet. E-blowen is dus smakelijk, praktisch en heel discreet.

Als de kwaliteit goed is, smaakt het alsof je pure terpenen aan het verdampen bent, en wordt wiet roken nóg smakelijker

Het probleem met e-liquids met THC is alleen dat het in de lage landen officieel nog verboden is. Liefhebbers maken het dan ook dikwijls zelf door de werkzame stoffen in een basis e-juice op te lossen. Alleen lukt dat vaak niet erg goed omdat de hars uit cannabis niet goed in basis e-liquids PG (propylene glycol) of VG (vegetal glycerin) oplost. De smaak laat te wensen over en de hars klontert dan in je e-sigaret, dat kan beter!

Stap 1: Rosin maken

In dit recept maken we geen gebruik van een oplosmiddel om de werkzame stoffen uit cannabis te halen, maar gebruiken we warmte en drukkracht om de hars uit de cannabis te persen. Het concentraat dat je op deze manier maakt heet rosin, je hebt er vast wel eens van gehoord. Voor degenen die geen idee hebben wat rosin is, leggen we het even kort uit. Rosin is een cannabisconcentraat dat heerlijk smaakt en je rechtstreeks uit een wiettopje kunt persen met behulp van een simpele stijltang (normaal bedoeld om haar mee te ontkrullen).

Een halve gram rosin is genoeg voor een persoonlijke portie cannabis e-juice.

We zullen de methode om rosin te maken hier niet uitleggen, aangezien we dat in dit artikel al uitgebreid deden. Belangrijker om te weten, is dat je ongeveer een gram rosin nodig hebt om een heerlijke portie cannabis e-juice te maken. Als je goede wiet gebruikt, heb je hier ongeveer vier gram wiet voor nodig.

Stap 2: Terpenen als basisvloeistof

Zoals eerder uitgelegd, lost hars maar moeilijk op in de standaard e-liquid basisvloeistoffen PG en VG. In Amerika zijn er daarom een aantal speciale basisvloeistoffen op de markt waarin hars wel goed oplost. Hier zijn deze helaas niet te koop. Je kunt zo’n speciale basisvloeistof trouwens wel zelf maken door PG basis e-juice en Polyethyleenglycol 400 (PEG400) in een 1 op 1 verhouding te mengen. We maken in dit recept echter gebruik van terpenen * als oplosmiddel. Dit is makkelijker, maar ook wel iets duurder. Een flesje terpenen van 2 milliliter kost 27,95 euro, gelukkig heb je er maar 1 druppel van nodig per 1 tot 2 gram rosin.

Terpenen zijn de natuurlijke aromatische stoffen die niet alleen in cannabis, maar ook in andere planten-, kruiden- en fruitsoorten voorkomen. Cibiday verkoopt zogenaamde terpenenprofielen van diverse wietsoorten die je hiervoor kunt gebruiken. Dit is een combinatie van verschillende terpenen die samen de smaak van bijvoorbeeld een lekkere Super Sour Diesel, Girl Scout Cookies of vele andere wietsoorten opmaken.

Terpenen zijn vluchtige aromatische stoffen uit cannabis en andere planten zoals bijvoorbeeld naaldbomen. Foto: Roxana Gonzalez, Shutterstock

Stap 3: E-juice mengen

Als je een gram rosin, en een flesje terpenen hebt, kan het mengen van je eigen e-juice beginnen. Neem hiervoor een glazen buisje zoals bijvoorbeeld een reageerbuisje of een borrelglas en doe hier de rosin in. Voeg daar een druppel terpenen aan toe. Verhit het aan de buitenkant met een aansteker een seconde of zes tot het mengsel begint te bubbelen. Pak er vervolgens snel een metalen dab-tool bij en roer het goed door elkaar.

Rosin mengt goed met de vluchtige terpenen, en smaakt subliem in je e-sigaret. Foto: PanicAttack, Shutterstock

Gefeliciteerd, je cannabis e-juice is klaar. Je kunt het nu opzuigen met een injectienaald en in je e-sigaret doen om van te genieten. Je zult versteld staan over de smaak en de kwaliteit van deze e-juice!

* Pure terpenen zijn vluchtige stoffen die ontvlambaar zijn. Wees voorzichtig met het verwerken van zulke geconcentreerde terpenen, ze kunnen huidirritaties of een allergische reactie veroorzaken. Spoel de huid af met water bij irritaties. Kan in onverdunde vorm gevaarlijk zijn wanneer de geconcentreerde stof bij het inslikken in de luchtwegen terechtkomt. Bij inslikken direct een dokter waarschuwen. Braken niet opwekken!
Gebruik van terpenen tijdens zwangerschap dient te allen tijde onder toezicht van een arts te geschieden. Van de terpeen pulegoon is bekend dat deze in hoge dosering abortief werkt! Terpenen dienen buiten het bereik van kinderen en dieren te worden opgeborgen!
[Openingsfoto: Doug Shutter, Shutterstock]
(advertentie)