(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Goh, waar ze al niet enquêtes over houden in het cannabisland dat Amerika tegenwoordig is. Wat dacht je van deze: waar maken cannabisliefhebbers zoal bongs van? En: wie zijn al die mensen die nog hun eigen bongs maken terwijl je ze bij wijze van spreken op iedere hoek van de straat kunt kopen? 

Op zich is het natuurlijk wel een geinig onderzoekje als je wil weten wat je zelf het beste kunt gebruiken om een bong van te fröbelen. De enquête werd gehouden door Detox, een organisatie die drugsvoorlichting geeft en hulp biedt bij het afkicken. Nou hoef je van cannabis natuurlijk helemaal niet af te kicken maar het onderwerp is wel dusdanig populair dat Detox het aangreep om wat extra publiciteit te krijgen.

De officiële reden voor het onderzoek onder 1000 bongbouwers luidt overigens, “om inzicht te krijgen in de fascinerende handeling die bekend staat als ‘het MacGyveren van bongs’. Nou goed, lees vooral door als je wil weten wat MacGyvers zoal gebruiken om bongs van te maken, hoe oud ze zijn en waarom ze zichzelf deze interessante hobby hebben aangemeten.

MacGyvers zijn jong en gebruiken graag appels

De resultaten van enquête bevestigen vooral wat je zou denken over wietrokende doe-het-zelvers. Zo doen ze dat vooral op jonge leeftijd. Liefst 64 procent van de ondervraagden was namelijk tussen de 18 en 24.
23 Procent van de MacGyvers was zelfs onder de 18 en slechts 25 procent was ouder dan 25 jaar.

De appel: het meest gebruikte stukje fruit om bongs van te maken.

Je kunt bijna overal wel een bong van maken, maar het blijkt dat de meeste mensen toch voor het grootste gemak gaan. Een appel is dan ook met voorsprong (74%) het meest gebruikte stukje fruit. Fruit wordt trouwens sowieso veel vaker gebruikt om wiet mee te roken dan groente, zelfs bananen en aardbeien worden ervoor gebruikt. Meloenen en peren zijn ook geliefder dan wortels, komkommers, pepers en pompoenen.

Niet voor het geld

Je zou het wellicht denken maar mensen die zelf bongs in elkaar knutselen doen dat niet voor het geld. Althans de meesten niet, in slechts 7 procent was gebrek aan geld voor een echte bong de reden. Nee, de meesten waren simpelweg genoodzaakt om zelf een bong te fröbelen omdat er niets anders voorhanden was om hun wiet mee te roken. Minder dan 10 procent gaf aan dat ze te jong waren om een echte bong te kunnen kopen en de rest van de ondervraagden deed het gewoon voor de lol. En geloof het of niet, 4 procent van de ondervraagden gaf aan dat hun zelfgemaakte pijp jarenlang meeging.

Non-food bongs

Bongs kunnen natuurlijk ook van producten uit het non-food schap van de supermarkt worden gemaakt. De ondervraagden die dit doen gebruiken daar het liefst (in de helft van de gevallen) een plastic pet-flesje voor. Natuurlijk, gaatje prikken, rietje erin en roken maar, de jeugd kiest duidelijk voor het gemak. Aluminiumfolie is ook populair, soms in combinatie met een een appeltje, waarom ook niet. Een klein deel van de ondervraagden gebruikt ook andere materialen zoals pennen, potten en lege Pringles verpakkingen.

Doe het f*king zelf

Zo, je bent weer een paar nutteloze feitjes rijker. Je had er ook zonde mee gekund maar het gaat over wiet en dan kunnen we het toch niet voor ons houden. Voor degenen die in een creatieve bui zijn, zullen afsluiten met een nuttige doe-het-zelf video, komt ie:

[Openingsfoto: Fotos593, Shutterstock]
(advertentie)