(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Phylos Bioscience bestudeert de genomen van cannabis soorten. Iedereen ter wereld kan een sample opsturen, welke dan wordt getest en aan de database wordt toegevoegd. Van al deze data maakt het bedrijf een prachtig drie dimensionaal online universum waarin je de stamboom van zo’n beetje iedere wietsoort kunt opzoeken. Probeer het zelf!

Je kunt gerust stellen dat de wereld van wiet door Amerikaanse bedrijven in rap tempo aan het veranderen is. Wietsoorten waarvan je vroeger misschien alleen de naam wist, daarvan kun je dankzij Phylos Bioscience tegenwoordig de volledige genetische achtergrond achterhalen. Iedereen ter wereld kan volstrekt legaal een sample insturen en die aan de database toevoegen.

Het testen en opsturen van de samples is volstrekt legaal omdat het bedrijf samples test waar geen THC in zit. Ze hebben genoeg aan een stukje van een stam of tak van een wietplant want alleen het DNA van de plant is belangrijk voor de test; met alcohol spoel je eventueel aanwezige THC moleculen weg voor je de sample instuurt.

The Phylos Galaxy

Alle geteste samples komen in de zogenaamde galaxy terecht. Deze drie dimensionale kaart is voor iedereen met een internetverbinding online te raadplegen en ziet eruit als een universum van wietsoorten. De galaxy is volgens Phylos ’s werelds grootste database van cannabis DNA en bevat data van duizenden wietsoorten die uit meer dan 80 landen zijn ingestuurd. Het is de meest geavanceerde genetische visualisatie van wietsoorten die bestaat!

Je kunt de galaxy online raadplegen om de stamboom van bepaalde wietsoorten op te zoeken, of gewoon omdat het belachelijk mooi is om te zien en doorheen te zweven, helemaal na een smakelijk jointje. Met het zoekvlak rechtsboven in de galaxy zoek je een soort op, waarna je een genetisch rapport van die soort kunt raadplegen. Ook zijn er foto’s, smaakprofielen, achtergrondinformatie en stambomen van iedere gevonden wietsoort te bekijken.

The Phylos Galaxy is gratis en voor niets online te bezoeken via DEZE LINK en voor 59,80 dollar (51 euro) kun je het DNA van vier verschillende samples laten testen en aan de galaxy laten toevoegen. De locatie van wietsoorten in het drie dimensionale universum wordt bepaald door het DNA. Wietsoorten die genetisch op elkaar lijken worden dicht bij elkaar geplaatst en kruisingen bevinden zich meestal tussen de ouders.

(advertenties)