(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Domme vragen bestaan niet, zo luidt het gezegde. Een waarheid als een koe want van vragen kun je leren. Maar man, man, man… soms vraag je je weleens af of mensen überhaupt wel hersencellen hebben. Sensi Seeds sloeg de mailbox er eens op na en verzamelde de grappigste vragen over wiet. 

Wanneer je dagelijks over cannabis schrijft, vergeet je weleens dat kennis niet voor iedereen gesneden koek is. En dat wordt helemaal pijnlijk duidelijk wanneer je zoals Sensi Seeds op zoek gaat naar de meest opmerkelijke en grappigste vragen. We vonden ze op het kersvers vernieuwde Sensi Seeds blog, check it out!

Drinken koeien melk?

Laten we eerlijk zijn. We hebben allemaal een onnozele kant. Ja, onnozel. Dat deel in ons dat ons om de tuin leidt, met als resultaat onzinnige uitspraken of vragen waarvan de haren van veel mensen overeind gaan staan en die ze met hun ogen laten rollen. Hie zijn alvast een paar pareltjes: ‘Hebben we twee levers of twee nieren?’ ‘Waar is de grijze massa van ons brein?’, ‘Welke kwam eerst, de Eerste Wereldoorlog of de Tweede Wereldoorlog?’ en ‘Drinken koeien melk?’ Is het niet fascinerend?

Dit zijn vragen die ik echt heb gehoord; dat zweer ik Ik verzin ze niet. Tijdens het surfen op het internet las ik een paar gillers zoals ‘Is het waar dat benzine drinken goed is voor je hart?’, ‘Ik heb coeliakie, waar kan ik glutenvrije cocaïne krijgen?’, ‘In welke dierentuin kan ik een velociraptor zien?’, ‘Kan ik katten leren praten?’ ‘Hebben de Beatles het kapsel van Justin Bieber nageaapt?’. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Hilarische vragen over wiet

Vandaag delen we echter een aantal ervaringen van zowel mensen van het Sensi Seeds team, als anderen die te maken hebben gekregen met surrealistische vragen. Ik hoop dat je hier niet alleen van grinnikt, maar er ook van leert wat je moet vragen en vooral wat je NIET aan een cannabisliefhebber moet vragen. Ben je er klaar voor?

Kan ik buiten cannabis roken van zaden die ik binnen heb geplant?

Dit is zonder twijfel een van mijn favorieten. Laten we deze stapje voor stapje bekijken. Hoewel alle soorten cannabis binnen kunnen worden gekweekt, worden binnensoorten speciaal aangeraden voor de binnenkweek. Dat is hoe het werkt. Eigenlijk betekent ‘binnen kweken’ dat je verzekerd bent van een stabiele omgeving zonder verrassingen, aangezien je niet afhankelijk bent van externe weers- en klimaatomstandigheden.

Kweken is één ding… maar waar rook je de cannabis? Voor de mensen die dit verwarrend vinden – je kunt cannabis, of die nou binnen of buiten is gekweekt, van Beijing tot Mars, overal roken waar je wilt! Natuurlijk kan cannabis van zaden die je binnen hebt geplant buiten worden gerookt. Dus nogmaals: wiet kun je roken WAAR JE MAAR WIL!

Kan ik cannabis in een schoenendoos kweken, met behulp van een zaklamp?

Ik heb een paar vragen voor degene die deze vraag heeft gesteld. Waar hang jij in godsnaam uit? Waar woon je? Heeft iemand je ontvoerd? Als dat niet het geval is, kan ik het niet bevatten… Misschien maak je deel uit van een verdwaalde expeditie naar Antarctica, met alleen een handjevol cannabiszaden op zak. In dat geval heb je mijn respect en kan ik begrijpen waarom je op deze manier cannabis zou willen kweken.

Maar. Als je je niet in een van de bovenstaande situaties bevindt… Waarom zou je dan wiet willen kweken in een schoenendoos, met behulp van een zaklamp? Is dit een soort ritueel? Vrienden: je kunt op heel veel manieren kweken. Binnen, buiten, in kassen, in het bos… Zelfs microkweek is een optie maar in een schoenendoos met een zaklamp dus niet.

Kan ik wietzaden eten of roken om high te worden?

Je kunt inderdaad de zaden eten maar high zul zul je er niet van worden. Wietzaden roken zou ik je niet aanraden, tenzij je graag hoofdpijn hebt. Diep vanbinnen vind ik deze vraag aandoenlijk, omdat hij me doet denken aan die fantastische jaren waarin we joints maakten met oregano, basilicum, thijm, peterselie en bananenschillen, en we de hele tijd moesten lachen bij de gedachte dat we echt high zouden worden.

Verkopen jullie zaden om hasj mee te kweken?

Lieve mensen, als er zaden waren waarmee je direct hasj uit de grond kon laten schieten, dan zag de wereld er heel anders uit. Geloof me.

Kan ik mijn zaden koken?

Deze vraag is meerdere malen gesteld, aangezien beginnende telers denken dat dit een snelle methode is om zaden te laten ontspruiten of ‘uitbreken’. Dat laatste is wat er gebeurt wanneer ze ontkiemen. Ik moet je helaas meedelen dat het enige wat je krijgt wanneer je zaden kookt vies water is, of één of ander apart soepje. De zaden zullen niet ontspruiten, maar alleen maar zachter worden… En onthoud: alleen mosselen gaan open wanneer je ze kookt.

[Foto’s: Shutterstock. Openingsfoto: Andrei Korzhyts/Motortion Films. Foto buiten blowen:  Africa Studio. Beeld koe: andrea crisante. Beeld schoenendoos: JoyImage. Foto wietzaden: jocic. Foto hasj: Roxana Gonzalez. Foto pan met zaden: Africa Studio/xpixel. Dit artikel verscheen eerder op het vernieuwde Sensi Seeds blog]
(advertentie)