(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ben je ook zo benieuwd naar het oogstgewicht van Bio Bertjes vergelijkende kweek met Cannalope Haze? De helft van de planten groeiden onder een Lumatek LED en de andere helft deed het met het licht van twee SANlight. Kijken wat de grootste verschillen zijn, en vergeet vooral ook niet te watertanden!

Hoi, lieve lezers!

Aan het einde van week 10 (bloeiweek #7) zijn de 18 Cannalope Haze planten van DNA Genetics klaar om te oogsten. Alle planten vergelen nu, en er groeien bijna geen nieuwe witte bloeihaartjes.

Alles klaar

Ik bekijk de trichomen met een kleine zakmicroscoop zoals je die in iedere growshop kunt krijgen. Een trichoom ziet uit als een kleine paddestoel. Van belang voor de oogst is de kleur van de vloeistof in het kopje van deze trichoom-paddestoelen. In het begin waren ze allemaal transparent maar nu zijn de kopjes van de trichomen wit of milky, en sommigen zijn al amberkleurig. Dat is het perfecte moment om te oogsten, de planten hebben hun hoogtepunt bereikt, het moment waarop de trichomen het meeste THC bevatten.

De cola’s aan iedere zijtak en op de hoofdtakken zijn bij alle dames reusachtig van formaat, en bedekt met een dikke laag trichomen. Heerlijk om te zien! Een sterke geur van Haze komt nu uit de kweektent van Homebox. Het is een aardse en tegelijk mild zoete geur en héérlijk om te ruiken. Ik sta nu al te watertanden, en kan niet wachten om mijn medicijn te proeven als ze droog is.

De planten aan de linkerkant onder de Lumatek ZEUS 600W PRO zijn wat minder uniform want sommige planten zijn groter en anderen kleiner. De buds zijn ook iets minder compact dan aan de andere zijde. De rechterkant onder the twee SANlight Q6W-Gen.2 LED-lampen heeft iets compactere toppen en de planten zijn ook wat uniformer qua hoogte. De trichoomproductie is aan beide kanten heel goed, en de kwaliteit van de toppen is uitstekend!

Oogsten

Ik snij van iedere plant de grote bladeren af, en haal dan alle bladeren die groter zijn dan mijn duimnagel eraf. Dan snij ik de hele plant onder aan de hoofdstam af, en hang ik ze ondersteboven in mijn tent om te drogen. Na twee weken drogen doe ik de welbekende knaktest (zie eerder artikel) en buig een zijtak om. Als deze met een hoorbaar knakgeluid breekt zijn de buds droog genoeg om van de plant af te halen en in glazen potten te stoppen om verder te curen (rijpen).

Na het netjes schoonknippen van de gedroogde wiet, leg ik oogst van de twee kanten gescheiden van elkaar op de weegschaal. Nu is het spannende moment gekomen om de uitslag van mijn vergelijkende kweek tussen lumatek en SANlight te zien…

Wegen is weten…

Eén hoofdtop van circa 20 gram onder de Lumatek had helaas toprot en moest ik weggooien. De rest van de gedroogde toppen was gelukkig wel goed en woog samen 862 gram. Als je het totale oogstgewicht neemt (862+20=882 gram) en door de 600 Watt van de Lumatek Zeus deelt, dan kom je op een gemiddelde van 1,47 gram per Watt voor deze ronde.

De rechterkant met de twee SANlight Q6W-Gen.2 LED-lampen heeft 460 Watt verbruikt (inclusief dimmen) en een totaalgewicht van 880 gram gedroogde wiet geoogst. Dat is een excellent resultaat van 1,91 gram per Watt! Dat betekent dat mijn conclusie van deze vergelijkende kweek tussen Lumatek en SANlight duidelijk in het voordeel is van de SANlight. Die oogst gemiddeld namelijk 0,44 gram per Watt méér dan de Lumatek Zeus 600W Pro!

..proeven is nog beter

Aan het einde van de rit kan ik nu eindelijk mijn Cannalope Haze medicijn roken. Het heeft een heerlijke Haze-achtige smaak, wat aards en toch zoet tegelijk. De smaak op de tong is dezelfde als de wonderbaarlijke geur, alleen in iets mindere mate. De medicinale werking tegen mijn rugpijn is goed, en het is ook niet te sterk. Mijn rugspieren ontspannen en ik kan toch nog goed functioneren en mijn werk doen. Deze soort van DNA Genetics is een goede daytime smoke zoals ze in het engels zeggen. Ik ben helemaal gelukkig en tevreden met deze ronde!

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)