(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Colombia is misschien wel het beste voorbeeld van het falen van de war on drugs. Maar het land sloeg een nieuwe weg in en decriminaliseerde cannabis voor persoonlijk gebruik. Mediwiet is er al sinds 2016 legaal. Cannabis News Network bezocht Colombia en maakte er een bijzonder drieluik over.

De oorlog tegen drugs maakt altijd meer slachtoffers dan het roesmiddel zelf. Zelfs als het om een drug als cocaïne gaat. Het gevecht tegen de kartels kostte de Colombianen 220.000 mensenlevens, biljoenen dollars en maakte miljoenen dakloos. Colombia wil af van deze oorlog en decriminaliseerde cannabis voor persoonlijk gebruik; Colombianen worden sinds 2012 niet langer gestraft voor minder dan 20 gram wiet of 20 planten voor eigen gebruik.

Mediwiet sinds 2016 legaal

In 2016 legaliseerde president Juan Manuel Santos van Colombia medicinale cannabis in zijn land. Licenties konden daardoor worden afgegeven voor de productie van medicinale cannabis. De eerste licentie ging echter niet naar een lokale producent, maar een groot Canadees bedrijf genaamd Khiron. Dat bedrijf, met voormalig hoofd van farmaceutische onderzoeken bij de DEA aan boord mag daarmee nu ook medicinale cannabis naar het buitenland exporteren. Valt mediwiet in Colombia daarmee in de klauwen van ‘big money’?

Drieluik ‘Colombia Gold’

Cannabis News Network bezocht Colombia twee jaar na de legalisering van medicinale cannabis en maakte er een exclusieve driedelige videoreportage over. In Colombia Gold wordt de geschiedenis van cannabis onder de loep genomen. Wat zijn de gevolgen van de legalisering en de afgegeven licenties voor de productie van medicinale wiet voor de lokale bevolking? Hoe Fair Trade is Colombiaanse mediwiet?

Colombia Gold

#1: Cannabis Politics,
#2: Cannabis Valhalla
#3: Fair Trade Cannabis

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)