(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is dan misschien wel winter, maar dat is nog steeds geen excuus om dit heerlijke recept voor cannabis-bananenijs niet te maken. Heerlijk als dessert of gewoon als tussendoortje. Maar je kunt natuurlijk ook wachten tot de mussen weer dood van het dak vallen. Wat je ook doet, cannabis-bananenijs is een heerlijke medicinale traktatie! 

cannabis-bananenijs is een heerlijke verfrissende traktatie, en weer eens wat anders dan de geijkte spacecake. Het is ook niet bijster moeilijk om te maken. Je hebt er geen wietolie of wietboter voor nodig, al zou je de boter in dit recept ook voor wietboter kunnen vervangen. Hier komen de benodigdheden:

  • 400 tot 500 gram bananen
  • 5 eetlepels suiker
  • 10 gram fijngemalen wiet
  • 5 eetlepels honing
  • 500 milliliter slagroom
  • 1 mespuntje zout
  • 30 gram roomboter
  • 3 eetlepels rum

Niets zo lekker als een bananen-wietijsje! Foto: unpict, Shutterstock

Cannabis-bananenijs maken

Oké, aan de slag. Giet de slagroom in een pannetje en verwarm het tot het bijna kookt. Voeg er vervolgens de fijngemalen cannabis aan toe.

Smelt ondertussen in een tweede pan de boter met de suiker en het mespuntje zout. Als het gesmolten is neem je het wiet en slagroom-mengsel en voeg je dat toe aan de gesmolten boter. Klop het mengsel even goed op tot een luchtig en romig mengsel.

Pel de bananen en prak ze in een grote kom tot moes. Voeg hieraan het boter en slagroommengsel toe en doe er ook de honing en de rum bij. Klop het geheel nog eens goed op tot het een lekker romig en luchtig geheel is geworden. Doe het vervolgens in een afgesloten Tupperware bakje en zet het voor drie uur in de vriezer tot het de juiste ijs-structuur krijgt.

Als je cannabis-bananenijs te hard is geworden kun je het even een half uurtje in de koelkast zetten en nog eens opkloppen voor je het opdient. Wanneer het naar je zin is, ga er dan lekker voor zitten en is het genieten geblazen van deze heerlijke cannabistraktatie.

[Openingsfoto: FGunn, Shutterstock]
(advertentie)