(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Oké, oké, de meesten van ons niet, maar je bent nooit te oud om het te leren maken. Cannabis pindakaas is supersnel te maken en een uitstekende edible omdat pindakaas de smaak van wietolie goed camoufleert. En smeuïg tot op de bodem bovendien, want je maakt het gewoon per portie.

Een overheersende wietsmaak is niet altijd lekker wanneer het om cannabisgerechten gaat, vandaar dat pindakaas een ideaal hapje is om een wietversie van te maken. De smaak van de pindakaas is sterk, zodat de wietsmaak nooit overheerst. Je hebt het supersnel gemaakt en kunt er alle kanten mee op, wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje cannabis pindakaas, of een patatje cannabis pindasaus?

Wat heb je nodig?

De lijst met benodigdheden voor cannabis pindakaas is niet erg lang. Als je over kant en klare wietolie beschikt tenminste want daarmee gaan we de pindakaas in dit recept ‘op smaak brengen’. Je kunt CBD olie gebruiken, maar het stonedste resultaat krijg je natuurlijk wanneer je wietolie met THC in de cannabis pindakaas verwerkt.

Als je geen wietolie hebt staan dan zou je dat eerst moeten maken. Je kunt wietolie maken om te druppelen, met behulp van alcohol en gemengd met bijvoorbeeld olijfolie, maar houd er dan wel rekening mee dat je er wat minder van gebruikt, want deze wietolie is een stuk sterker dan cannabisolie om mee te koken. Maar goed, het doseren is erg makkelijk aangezien je met dit cannabis pindakaas recept precies één portie maakt.

In plaats van wietolie om te druppelen, kun je ook wietolie om mee te koken maken, vergelijkbaar met wietboter. Het recept voor wietolie om mee te koken hebben we natuurlijk ook voor je, dat maak je eigenlijk simpelweg door wiet in warme olijfolie te laten trekken. Ben je er klaar voor? Hier komen de ingrediënten, maak je borst maar nat:

  • 1,5 theelepel wietolie om te koken, of een dosis (enkele druppels) wietolie om te druppelen.
  • 2 eetlepels pindakaas.

Cannabis pindakaas maken

Het moeilijkste van dit recept hebben we eigenlijk al gehad, want dat is het maken of regelen van de wietolie. Nu is het eigenlijk alleen nog een kwestie van de twee ingrediënten goed door elkaar mengen. De THC in de wietolie is al geactiveerd dus je hoeft het mengsel niet te verhitten. Wanneer je 1,5 theelepels wietolie om mee te koken gebruikt, kan de cannabis pindakaas wat dun worden. Door het even in de koelkast te zetten krijg je een betere textuur.

Eet smakelijk!

[Foto’s: boterhammen: Africa Studio, Shutterstock. Wietolie duppelflesje: Photosampler, Shutterstock. Cannabis kookolie: kostrez, Shutterstock]
(advertenties)