(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na de kweek van Cannalope Haze, startte Bio Bertje een mooie nieuwe ronde met de heerlijke fruitige en mooie paarse wietsoort Banana Krumble. Dit eerste kweekverslag beschrijft het begin van de kweek tot aan de twaalfde kweekweek. De planten staan dus al in bloei dus geniet van de heerlijke groene uh paarse toppen!

Hoi, lieve lezers!

Na ieder einde is er weer ruimte voor wat nieuws, althans wel in mijn kweekruimte. Na de Cannalope Haze was het daarom de beurt aan Banana Krumble van Greenhouse Seeds. Deze soort is een kruising tussen Banana Punch en de originele OG Kush, en zou volgens de beschrijving heel potent zijn wat een goede medicinale werking tegen mijn rugpijn betekent. De bloemen krijgen een paarse verkleuring, en dat ziet er  fantastisch mooi uit! Paarse wiet is dan ook mijn favoriete wiet om te kweken!

2 girls, 1 cup…

Ik heb een pakje met 10 gefeminiseerde zaden besteld en die zijn alle tien goed ontkiemd. In het begin wilde ik vier planten per 20-literpot kweken en deze iets scroggen. De zaailingen waren echter zó mooi dat ik besloten heb om ‘slechts’ twee planten per 20-literpot te doen. Ik heb de mooiste acht zaailingen uitgekozen en deze met wat afstand van elkaar in de potten geplant. Jammer genoeg heb ik in deze periode geen foto’s van de jonge planten genomen. De foto’s die je wel ziet zijn pas in week 12 van de kweek genomen.

De planten staan zoals altijd in mijn Homebox Ambient R120 groeitent; deze heeft een oppervlakte van 90 bij 120 centimeter en een hoogte van 180 centimeter.

LED en lichtverdeling

Ik gebruik ook weer de bekende SANlight Q4W-Gen.2 LED kweeklampen. Tijdens de groeifase had ik twee Q4W-Gen.2 LED’s opgehangen en deze op 40% gedimd. In week 4 is het vermogen verhoogd naar 80% en vanaf week 6 had ik de lampen op 100% op 40 centimeter afstand van de toppen van de planten.

Om nog dikkere toppen te krijgen heb ik voor de bloei (vanaf week 6) nog een extra Q3WL-Gen.2 bij gehangen in het midden van de tent, ook deze loopt op 100%. De letter ‘L’ in Q3WL-Gen.2 staat voor LANG. Dat betekent dat de lichtgevende modules over een grotere lengte verdeeld zijn… Deze lamp is dan ook langer dan de Q4W-Gen.2 lamp. Daarmee wil een goede verdeling van het licht in de hele kweektent bereiken, zodat ik ook aan de zijkanten dikke toppen krijg.

Biologisch naar de bloeifase

In de aarde in de 20-literpotten heb ik weer BioTabs voedingstabletten gedaan; vier BioTabs tabletten per pot. Daarnaast gebruik ik Startrex (100 gram), Mycotrex (6 gram) en Bactrex (2 gram) plus water met Orgatrex (5 ml/liter). Op deze manier hoef ik dan voor de rest van de cyclus alleen nog kraanwater te geven, dat is supermakkelijk! De biologische BioTabs voeding vereist ook geen EC- of pH-waarde meten, omdat je het kraanwater niet hoeft aan te zuren. Dat gaat mij weer een hoop werk en tijd besparen!

De groei van de planten was fantastisch en de bloei is supersnel begonnen. Nu, in week 12 (zie de foto’s en video) heb ik al dikke cola’s in mijn tent, en kan je duidelijk de mooie paarse kleur van de buds herkennen. Alle planten hebben en dikke laag trichomen en ruiken verrukkelijk! De geur is zoet, bijna als een mix van banaan en kaneel, maar met nog een gassy en Diesel achtig aroma van de OG Kush erdoorheen. Het is een genot voor de neus.

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje

(advertentie)