(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bio Bertje heeft een grote kweekkamer ingericht en is helemaal klaar voor de komst van zijn ’trichome wonders’. De kleine wondertjes bevinden zich alleen nog in hun zaadhulsjes, dus moeten ze eerst ontkiemd worden. Bertje doet dat op heel serieus, en legt het stap voor stap voor je uit. Ook maakte hij een handige instructievideo waarin hij het ontkiemen voordoet. 

Hoi, lieve lezers!

In mijn laatste artikel heb ik jullie mijn setup in de kamer uitgelegd, en nu zal ik nader op de genetica en het ontkiemen van mijn ’trichome wonders‘ zaden ingaan.

‘Trichome wonders’

Omdat ze in de tent onder de EVO4-120 zo goed opgeleverd heeft, is de Sneeze van mijn vrienden van CNNBS.nl er weer bij. Deze special-edition wordt geproduceerd door Seed Stockers en is een kruising tussen twee cannabis klassiekers: Amnesia en White Widow. Zowel de Amnesia als ook de White Widow hebben heel veel trichomen, en de Sneeze heeft dat ook meegekregen in haar genetica. Deze plant is echt wit als ze rijp is…Geweldig!

Daarnaast nog een klassieke soort, de Serious Happiness van Serious Seeds. Deze kruising uit Warlock en AK-47 is fantastisch! Ze heeft heel veel kristallen en is makkelijk te groeien. Het aroma is zoet en ze ruikt soms naar bessen…Verrukkelijk!

De Strawberry Sour Diesel van Devilharvestoriginal Seeds had zo’n lekkere smaak en rook zo heerlijk naar citrus en aardbijen, dat ik hem direct weer moet groeien. Ik doe er ook nog een paar Shoreline planten van Devilharvestoriginal erbij, omdat deze ook een extra lekkere smaak heeft.

Bio Bertjes ’trichome wonders’ bij elkaar.

De Blue Mint van Mountain High Seeds was de plant met de meeste trichomen in mijn groeitent, en daarom mag deze ook niet ontbreken.

De Mr. Big Candy van Mr. Hide Seeds was zo mooi paars verkleurd tijdens mijn laatste kweek, dat ik haar ook in deze kweekkamer neergezet heb. Ze smaakt verrukkelijk zoet bij het roken. Echt zoals candy, en dat wil ik graag weer proeven. De tweede soort van Mr. Hide Seeds is de Mr. Jekyll Kush. Deze soort maakt reusachtige buds aan, met heel veel kristallen en levert heel goed op.

De Sugar Black Rose van Delicious Seeds tenslotte, heb ik erbij gezet om te proberen. Ik heb deze soort zelf nog niet eerder gekweekt maar heb er wel een hoop goed over gehoord.

Serieus ontkiemen

Alle planten worden uit zaad gekweekt en daarom moet ik ze eerst ontkiemen. Dat doe ik volgens de Serious way of germinating seeds, aanbevolen door Serious Seeds. Daarvoor heb ik gedestilleerd water nodig, handschoenen, keukenpapier, een pincet en een plastic zakje met rits (gripzak).

Om te beginnen doe ik eerst rubber handschoenen aan omdat ik wil voorkomen dat bacteriën van mijn handen op de zaden komen. Daarna doe ik gedestilleerd water in een schaal, en maak ik een velletje keukenpapier daarin nat. Dan knip ik het overtollige water met mijn vingers eruit, zodat ik het keukenpapier goed vochtig is. Deze vouw ik doormidden en leg ik vlak op een plat bord. Dan pak ik de zaden met het pincet, en leg ik ze één voor één naast elkaar op een helft van het papier, op ruim twee centimeter afstand onderling.

De punt en de ass…

De zaden moeten allemaal in dezelfde richting liggen, om een rechte wortel te krijgen. De wortel groeit namelijk altijd uit het puntje van het zaadje, en niet uit de ronde kant. Deze kant noemen we de ‘ass’ van het zaadje.
Ik leg dus alle zaden met het puntje in dezelfde richting, en onthoud goed welke richting dit is. Dan vouw ik de lege helft van het keukenpapier voorzichtig over de kant met de zaden. Daarna druk ik het papier nog even voorzichtig aan zodat alle luchtblaasjes eruit zijn en de zaden goed omsloten zijn.

Dan stop ik het vel ter grote van een kwart van het vel keukenpapier in het plastic zakje. Ik schuif het voorzichtig zo in het zakje dat de puntjes van de zaden naar beneden wijst wanneer je het zakje ophangt. Dan sluit ik het zakje en plak ik het aan de binnenkant van een deur van een kast die ik bijna nooit open doe. De zaden moeten namelijk in het donker ontkiemen!

Omdat het zakje verticaal hangt en de zaden in het papier met de punt naar beneden kijken, groeien alle wortels recht uit de zaden naar beneden. Daardoor kun je de zaden veel makkelijker inplanten in vergelijking met zaden die plat liggen bij het ontkiemen. Dan krijg je namelijk altijd wortels die kronkelen en weet je nooit hoe je het zaadje het beste in de aarde kunt planten.

Na 24 tot 48 uur in het zakje check ik de zaden. Ik neem hiervoor een zaklamp en hou het plastiek zakje hiermee tegen het licht. Zo zie ik heel mooi de contouren van het zaadje doorschijnen, en kan ik zien of die al een wortel heeft, zonder dat ik het zakje en het keukenpapier open hoef te doen. Na drie dagen zijn bijna alle zaden open, en hebben de meesten al een witte wortel ongeveer een centimeter. Nu is het tijd om ze in potjes met aarde te planten maar daarover vertel ik jullie in mijn volgende artikel meer.

Jullie Bio Bertje!

(advertentie)