(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet kweken is een leuke hobby waar je ontzettend van kan genieten. Elke dag zie je dat plantje groeien tot je er uiteindelijk zelf van kunt genieten en je ook nog eens een hoop geld kunt besparen op coffeeshopwiet. Het genieten houdt alleen snel op als er brand ontstaat, kweek daarom alleen veilig en verantwoord. 

Het lijkt er trouwens ook sterk op dat de Nederlandse rechters het kunnen waarderen als je je kweekruimte zo veilig mogelijk maakt en geen overlast veroorzaakt. Het kwekende echtpaar John en Ines uit Groningen kregen onlangs van de rechter geen straf opgelegd en dat kwam mede omdat ze hun kweekruimte veilig hadden ingericht en geen enkele overlast veroorzaakten.

Brandgevaar

Tegenstanders van cannabis zijn gek op brandgevaarlijke wietkwekerijen. Dat wil zeggen dat ze elke afgebrande wietkwekerij aangrijpen om te roepen dat alle wiet nu maar eens verboden moet worden. Het gebeurd zelfs dat wietkwekers de schuld krijgen van woningbranden waar helemaal geen wietkwekerij aanwezig is! Geef deze anti cannabis mensen geen reden en zorg ervoor dat je kweekruimte 100% brandveilig is.

Tegenstanders van cannabis zijn gek op brandgevaarlijke wietkwekerijen

gga

Ga niet lopen klooien met elektra

In een binnentuin heb je te maken met elektra en vocht. Twee zaken die niet goed samen gaan, en die dus zorgvuldig uit elkaars buurt moeten worden gehouden. Plaats voorschakelapparaten daarom altijd buiten de vochtige kweekruimte en gebruik bij het aansluiten van je elektra deugdelijk materiaal. Zorg er ook voor dat alle elektrische apparaten goed geaard zijn! Het buiten de kweekruimte plaatsen van je VSA zorgt er ook meteen voor dat de planten geen last hebben van de hitte die van het apparaat afkomt.

In de kweekruimte is de kweeklamp het apparaat dat het meeste stroom trekt en behoeft dus extra aandacht bij het aansluiten. LED kweeklampen en TL verlichting (en spaarlampen, t-neon e.d.) verbruiken minder stroom en worden minder heet zijn daardoor sowieso al een stuk veiliger dan HPS kweeklampen. Het is dus zeer de moeite waard om alleen vanuit veiligheidsperspectief al te investeren in dit soort kweeklampen. Vooral de moderne LED kweeklampen presteren tegenwoordig ook nog eens beter per Watt dan de gebruikelijke hoge druk kweeklampen.

schakelkast

Koop een kant en klare schakelkast met relais als je zelf geen relais kunt aansluiten

Sluit je kweeklamp altijd aan met een relais. Een gewone schakelklok kan de grote stroom die een HPS lamp vraagt namelijk niet goed hebben. Het relais wel, en wordt op zijn beurt door de schakelklok ingeschakeld. Wie zonder relais met HPS lampen kweekt is echt gevaarlijk bezig, dus zorg voor een relais. Kun je geen relais aansluiten, koop dan een kant en klare schakelkast met relais of vraag hulp van een deskundige. Naast een relais, moet het stroomnetwerk (meterkast en bekabeling) op je kweeklocatie alles natuurlijk ook goed aankunnen, dus check dit of laat het checken.

Kun je geen relais aansluiten, koop dan een kant en klare schakelkast met relais of vraag hulp van een deskundige

Brandblusser

Hang voor alle zekerheid ook een brandblusser op

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, dit geld overigens ook voor je televisie en je wasdroger en dergelijke, maar als wietkweker moet je nu eenmaal extra voorzichtig zijn. Dus moet je zorgen voor een automatische brandblusser voor als er onverhoopt toch iets misgaat. Je kunt voor een automatische poederblusser kiezen en die boven je kweekruimte ophangen, hij gaat in werking bij 80 graden celcius. De MABO brandblusser is een iets duurdere oplossing, hij bestaat uit een ongevaarlijke blauwe vloeistof in een speciale fles die breekt bij een beginnende brand. De vloeistof komt dan vrij en blust in enkele seconden de brand en veroorzaakt hierbij geen kortsluiting bij apparaten die onder spanning staan.

Overlast

Overlast wil je met je hobby natuurlijk ook niet veroorzaken. Er zijn trouwens genoeg andere hobby’s te bedenken waar mensen last van hebben zoals luidruchtige muziek, huilbaby’s, huisdieren of klussen maar nogmaals, wanneer wiet kweken je hobby is moet je nu eenmaal zorgen dat je niemand tot last bent.

Er zijn genoeg andere hobby’s te bedenken waar mensen last van hebben zoals luidruchtige muziek, huilbaby’s

filters

Koolstoffilters

De kans dat je met een kleine kweekruimte voor eigen gebruik voor geluidsoverlast zorgt is erg klein. Maar toch, luister zelf en isoleer de boel toch maar als dat nodig is. Je kunt een geluidsdemper op je afzuiger aansluiten of de hele ruimte isoleren. Dat laatste heeft als voordeel dat je ook tegen warmte isoleert, wat er voor kan zorgen dat je de temperatuur in je kweekruimte gemakkelijker stabiel houdt. Als je een afzuiger aan rubber elastieken ophangt vangt dit de meeste trillingen op waardoor die ook een stuk stiller draait.

Stankoverlast wil je ook voorkomen. Dit kun je doen door te werken met een Neutralizer of een koolstoffilter. The Neutralizer is een vrij nieuw apparaat dat je in je kweekruimte plaatst en dat de geur van wietplanten neutraliseert. Het is eigenlijk het eerste apparaat dat op deze manier echt goed werkt tegen stankoverlast, The Kweker testte het apparaat tijdens het kweken en knippen en is van koolstoffilters overgestapt op The Neutralizer. Koolstoffilters halen alle geur uit de lucht met behulp van actief kool, ze zijn al jarenlang dé bewezen manier om wietgeur mee te bestrijden. Je sluit ze aan op je afzuiger zodat alle lucht die je kweekruimte uitgaat eerst door het filter gaat, vergeet ze niet op tijd te vernieuwen!

Be safe!

Openingsbeeld: 30 Ways to Shock Yourself
(advertenties)