(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iedereen kan buiten in de zomer wel een wietplantje neerzetten, maar binnen onder kunstlicht kweken is moeilijk. Een misverstand wat je vaak hoort. De waarheid is echter dat je het binnen zo moeilijk of makkelijk kan maken als je zelf wilt.

Wie het zichzelf bij het binnen kweken makkelijk wil maken kiest om te beginnen voor aarde als medium, aarde heeft namelijk een bufferwerking, in tegenstelling tot bijvoorbeeld steenwol of kokos. Dat betekent in de praktijk dat voedingsfouten of een ietwat verkeerde pH-waarde door de aarde opgevangen worden.

Veel meer dan een lamp met timer, wat potten met aarde, een gieter en een maatbeker heb je niet nodig bij het binnen kweken. Kant-en-klare aarde van de growshop is voorbemest, en bevat genoeg voeding voor de eerste tijd. Daarna kun je met een simpele groeivoeding en een bloeivoeding verder. Als je je daarna aan de bijgeleverde voedingschema’s houd kan er weinig misgaan.

Overtollig water moet gemakkelijk weg kunnen lopen, dus kies voor potten met gaten aan de onderkant en zet de potten in een lekbak of op een schaal. Zo zorg je ervoor dat het nooit te nat is bij de wortels. Zorg er ook voor dat je kweekruimte volledig verduistert is in de donkerperiode. Maak je kweekruimte goed schoon en zorg dat je zelf ook schoon bent als je de kweekruimte ingaat, dus niet eerst even een wandeling door je achtertuin maken maar goed je handen wassen en schoenen uittrekken. Dit voorkomt een hoop ellende met ongedierte. In de kweekruimte moet voldoende frisse lucht aangevoerd worden en met een simpele ventilator zorg je ervoor dat de lucht in beweging blijft.

(advertenties)