(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Sinds onze Bertje het 12/12 lichtschema heeft ingevoerd, zijn zijn planten niet alleen gaan bloeien maar ook flink gegroeid. Er komen dagelijks kroontjes bij en een van de planten moet nog wat vaker gesupercropd worden. Een andere ‘vurige dame’ krijgt wat gele vlekken en moet even extra nauwkeurig gevoed worden. Kweekverslag!  

Twee weken geleden heb ik het gehad over supercroppen en ontbladeren, en het ook voorgedaan bij mijn ‘fire genetics’. De twee planten die ik daarvoor heb behandeld waren Seriotica van Serious Seeds en Tiramisu van Cali Connection. Inmiddels zijn ze goed hersteld, en groeit de Seriosa nu meer in de breedte in plaats van in de hoogte.

Nog meer supercroppen

De Tiramisu plant gaat echter maar door en door met groeien en weet van geen ophouden. Om haar onder controle te houden moet ik nu ook alle zijtakken van de plant supercroppen. De top van de hoofdstam wijst nu zijwaarts, en alle buds die erop groeien zijn weer omhoog gedraaid, zodat ze weer naar het licht toe wijzen. Hierdoor kunnen ze weer mooi verder groeien en zich ontwikkelen, zodat ik ze later kan oogsten. Dit in tegenoverstelling tot het ’toppen‘ van de planten, waarbij je de groeipunten en dus de wiettoppen verliest.

Mijn twee SANlight EVO4-120 LED-lampen zijn nog steeds gedimmed op 100% en hangen op 30 cm afstand van de top van de planten. Mijn ‚ladies‘ houden van het spectrum en de intensiteit van deze LEDs en groeien als kool, het is geweldig om te zien.

Op alle planten verschijnen nu met iedere dag meer en meer witte kroontjes. Het is duidelijk te zien dat de bloei nu in volle vaart is nu. Op mijn vurige schatjes groeien nu ook trichomen, waardoor ze ook steeds sterker en zoeter beginnen te ruiken. Ik verheug me al op de verschillende lekkere geuren en smaken van deze variëteit aan variëteiten 😋

Flexibel met voeding

Het 100 liter Flexi Tank reservoir van mijn Autopot bewatering-systeem vul ik een keer in de week met water en plantenvoeding van Bio Nova. Dat is voldoende om mijn tent een hele week te verzorgen. De voeding geef ik volgens het ‘Soil Cultivation’ schema zoals dat op de Bio Nova website te vinden is.

Ik gebruik alleen niet de volle dosis maar de halve dosis, omdat mijn kraanwater al een vrij hoge EC-waarde van 0,8 heeft. Ik wil namelijk niet te hoog gaan met de EC-waarde, en eigenlijk nooit meer dan 1,5. Hoger kunnen mijn planten op aarde niet goed aan, dan raken ze snel overvoed. Daarom kan ik niet de aanbevolen waardes aan voeding geven op dit moment, ondanks dat ik dit eigelijk wel zou willen.

Gele vlekken…

Een van mijn planten, de Amsterdam Amnesia van Dutch Passion, krijgt nu op sommige bladeren gele vlekken. Dat is een teken dat er iets fout is met de verzorging van de plant. De gele bladeren kunnen een teken van te weinig voeding zijn, van een stikstof tekort. Dat kan gebeuren door een foute pH-waarde in de aarde of in het voedingswater, of door een tekort aan voeding. Ik ga deze plant nu met de hand water met iets meer voeding geven (ten opzichte van het water in de Flexi Tank) en kijken of dat helpt.

Volgende keer laat ik je weten wat er met mijn ‘patiënt‘ gebeurt, en of de prachtige Amsterdam Amnesia zich herstelt…

Tot volgende keer,
Bio Bertje

(advertentie)