(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nadat onze Bertje zijn zaailingen twee weken geleden heeft verpot kwamen ze in een groeispurt, en inmiddels vullen ze zijn kweektent al heel mooi. Met een strekkende fase in het achterhoofd zet hij de negen dames dan ook op 12/12. De SANlight LED wordt tijdelijk gedimd om extra strek te stimuleren. 

Eventjes kort resumeren want zoals altijd is het alweer twee weken geleden sinds mijn laatste kweekverslag. Toen heb ik alle ‘fire’ zaailingen uit hun kleine potjes genomen en naar hun grote potten in het Autopot Systeem gezet. Dat was aan het einde van de derde week. En in de vierde week groeiden mijn baby’s dan ook als kool dankzij de extra ruimte die ze in de nieuwe potten hadden.

De snelle groei na het verpotten is altijd fantastisch om te zien! De plantjes ontwikkelen zich voorspoedig en lijken heel gelukkig onder het licht van de SANlight EVO4-120 LED’s. Met hulp van de voeding van Bio Nova vult mijn Homebox kweektent steeds beter op. En daarmee wordt het tijd om naar de bloei over te gaan.

Dat doe ik natuurlijk met de timer op het stopcontact van mijn kweeklampen. In de groei stond die op 18/6 uur (licht/duister) ingesteld, en dat ga ik nu omschakelen naar 12/12 uur. Daarmee krijgen de planten het signaal om te gaan bloeien. Ze worden door het nieuwe lichtschema een beetje in de maling genomen, waardoor ze als het ware denken dat de herfst eraan komt, en ze dus moeten gaan bloeien. In de natuur gaan wietplanten immers ook bloeien als de dagen aan het einde van de zomer korter worden.

Fire wietplanten

Mijn fire wietzaadjes zijn veranderd in fire wietplanten. In de voorste rij staan twee planten van TH Seeds; de London Mint Cake, de Wy-Kiki en een plant van Cali Connection genaamd Tiramisu. Vernoemd naar het beroemde Italiaanse toetje, dus ik ga ervan uit dat het een zoete soort betreft. Ik ben er in ieder geval heel benieuwd naar en kan niet wachten tot ze haar eerste toppen heeft. Zowel de London Mint Cake als de Wy-Kiki en de Tiramisu ontwikkelen zich heel mooi.

In de middelste rij in de tent staan de Seriotica en Seriosa van Serious Seeds naast de Grapefruit Barb (links) van House of the Great Gardener. Ook deze zien er alledrie heel mooi uit en krijgen heel veel zijtakken.

In de achterste rij vinden we tenslotte links de Tangie-Ghosttrain van Little Chief Collabs en in het midden de Runtz-Ghosttrain van Rare Dankness. Rechts daarnaast staat en Amsterdam Amnesia van Dutch Passion. De Amnesia groeit geweldig mooi, en maakt heel veel zijtakken. Deze gaat zeker goed opleveren gezien de vele groeipunten.

De Tangie-Ghosttrain is een soort die ontstaan is uit een samenwerking tussen DNA Genetics en Rare Dankness, en is een kruising tussen twee legendarische soorten: de Tangie en de Ghosttrain Haze. De Runtz is een nieuwe soort uit de USA en is daar de grote hype! Daarom ben ik benieuwd wat Scott, de breeder van Rare Dankness met deze soort heeft kunnen doen. Runtz staat bekend om kleine toppen maar van hoge kwaliteit; ik hoop dan ook dat de Ghosttrain het formaat van de toppen heeft kunnen verbeteren.

Effe dimmen

Mijn twee LED-lampen heb ik nu gedimd op 60% en hangen op 30 cm afstand boven de toppen van de planten. Door het licht te dimmen krijgen de planten een mooie strekking in deze fase, en blijven ze niet te klein. Dat verbetert de oogst aan het einde aanzienlijk!

Nu is het afwachten tot mijn baby’s de eerste tekens van hun geslacht zien laten… hoe je dit herkent vertel ik je in mijn volgende artikel. Tot dan!

Bio Bertje

(advertentie)