(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Misschien heb je je weleens afgevraagd waarom een eenvoudige plant als cannabis zoveel met je doet. Dan moet je zeker de wetenschappelijke uitleg van de beroemde neurobioloog en oogheelkundige Andrew Huberman kijken. Ga er wel even goed voor zitten want de video duurt bijna drie uur. Maar dan weet je ook wel tot op de neuron nauwkeurig wat cannabis allemaal met je doet. 

Andrew Huberman is neurobioloog en oogheelkundige. In het dagelijks leven werkt hij voor de universiteit van Stanford maar hij is ook bekend van de populaire podcast The Huberman Lab, en een veel geziene gast in andere podcasts waaronder die van Joe Rogan.

Deze aflevering van The Huberman Lab delen we graag met je, want hij staat helemaal in het teken van cannabis, en dan in het bijzonder de effecten ervan op je hersenen en je lijf. In detail legt Huberman de biologische mechanismen uit die de effecten van cannabis veroorzaken.

Hoe kunnen cannabinoïden bijvoorbeeld voor een verhoogd libido zorgen, of waarom krijg je een droge bek na het roken van een joint? Wat veroorzaakt een vreetkick precies? En waarom wordt de een relaxed van wiet, terwijl een ander er paranoïa van wordt? Hoe zit het met slaap en cannabis, cannabinoïden en CB1 en 2 receptoren? Kortom, een wetenschappelijke uitleg over de effecten van wiet, maar dan wel op de neuron nauwkeurig.

(advertentie)