(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Geen grinder bij de hand maar wel een dikke taaie top wiet die schreeuwt om gerookt te worden? FF doorklikken dan, want hoe doe je dat, wanneer er met je vingers geen doorkomen aan is? Vier alternatieven om je wiet te grinden zonder grinder dus. Want wees eerlijk, niet blowen is ook geen optie.

Eerlijk gezegd zou je als respectabele cannabisliefhebber natuurlijk gewoon een goed werkende grinder bij je moeten hebben. Een goed gekweekte wiettop is niet te droog, compact en plakkerig waardoor verbrokkelen tussen je vingers eigenlijk een belediging is voor de kweker.
Aan de andere kant kunnen we ons als professioneel benevelde cannabisten ook wel voorstellen dat je je grinder vergeet mee te nemen. Heb je nou helemaal geen grinder, koop er dan gewoon een, hier zijn vijf superkekke exemplaren.

04 • Grinden met een stuiver

Beeld: Doug Shutter / graja, Shutterstock

 

Geloof het of niet maar met een plastic potje en een stuiver kun je wiet vermalen. Je hebt een plastic potje nodig die je kunt afsluiten met een deksel, zoals een pillenpotje of het potje van een oud fotorolletje. Stop je wiet in het potje, doe er een stuiver (of een ander muntje) bij en schud het potje hard heen en weer.

In het potje ramt het muntje tegen je wiet waarbij er kleine stukjes afbreken, tot het een fijn gemaald geheel is. De methode werkt prima maar je wiet moet er wel droog en broos genoeg voor zijn. En dat is dan ook meteen het nadeel van deze methode, want zulke broze wiet kun je ook gewoon tussen je vingers verpoederen.

03 • Grinden met een kaasrasp

Beeld: ArtCookStudio / djcdesignandphotography, Shutterstock

 

Op het punt om een joint te draaien maar je grinder vergeten mee te nemen? Loop dan even naar de dichtstbijzijnde keuken om de lokale kaasrasp erbij te pakken. Daarmee kun je wiet namelijk heel effectief fijnmalen, hoe taai en plakkerig het ook is. Gebruik de fijne rasp van de kaasrasp en laat je wiettop hier kennis mee maken, alsof het een stuk kaas is. Kijk wel uit voor je vingers want je raspt wiet sneller fijn dan je denkt.

De kaasrasp methode is zo effectief dat er zelfs speciale wietraspen bestaan in de handige vorm van een bankpasje. Deze schuif je gewoon in je portemonnee, zodat je altijd een grinder bij je hebt.

02 • Grinden met een koffiemolen

Je kunt ook de blender gebruiken maar dat lijkt ons toch wat overdreven. Een koffiemolen is een perfecte grinder omdat die gemaakt is om te malen. Het is alleen wel belangrijk om je koffiemolen goed schoon te maken voor je je wiet eraan waagt. Wiet met koffie is een goede combinatie maar niet per se samen in één joint.

Elektrische koffiemolens malen je wiet supersnel tot poeder, dus let op dat je niet te lang maalt. Een paar seconden is vaak meer dan genoeg, want té fijn gemalen wiet is ook weer niet gewenst.

01 • Grinden met een schaar

Beeld: content_creator, Shutterstock

 

Scharen, oftewel wiet grinden met een schaar. Handig want er is altijd wel een schaar binnen handbereik, en anders leen je hem maar bij de buren. Je moet de techniek alleen wel even onder de knie krijgen maar moeilijk is het niet om je wiet aan flarden te knippen.

Neem je wiettop tussen je duim en wijsvinger en zet de schaar erin, zodat je de top als het ware doormidden knipt. Met je duim en wijsvinger blijf je druk op de wiet uitoefenen, zodat je de top nog steeds tussen je vingers hebt na de knip. Knip nog eens, en nog eens en nog eens tot de wiet in kleine brokjes uiteenvalt op de tafel (oh ja, zorg dat je deze methode boven een schone tafel uitvoert). Eventuele grote brokken die op de tafel vallen, kun je nog eens met de schaar bewerken.

[Openingsfoto: PopFoto, Shutterstock]
(advertenties)