(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoe staat er voor in de strijd tussen de principiële wietkweekvereniging Mambo Social Club en de Belgische rechters? Van de overheid moet de cannabis social club stoppen. Maar voorzitter Michel Degens ziet nog voldoende licht(puntjes) voor zijn wietclub!

Cannabisactivisme

Is het te vergezocht om een vergelijking te maken tussen de kwantumfysica en het cannabisactivisme?

Soms lijkt het alsof een toestand statisch is, terwijl er, als je er dieper op ingaat en focust, toch het een en het ander gebeurt. Dat gevoel heb ik een beetje na de zitting in onze rechtszaak voor het hof van beroep in Antwerpen een aantal weken geleden. Het lijkt alsof er niets gebeurd is maar als je op alle kleine dingetjes let is er wel degelijk wat gebeurd op 28 mei.

hjghVeel sympathisanten in rechtszaal 

De dag begon goed, ondanks de treinstaking en het drukke verkeer waren we ruim op tijd aanwezig in de rechtbank voor de zitting. Met ons waren er ook een 20 tal sympathisanten aanwezig, vooral  leden van de Mambo Social Club en van Trekt Uw Plant en stuk voor stuk mensen die geloven in het cannabis social club model. Om 10 uur zou het aan ons zijn om ons verhaal uit de doeken te doen maar tien uur werd al snel half 11 en half 11 werd al snel 11 uur….

De zaak die voor de onze diende liep erg uit, dit kwam vernamen we achteraf, omdat het een zaak was met verschillende verdachten en veel geweld waaraan ook nog eens een keertje verschillende tolken te pas kwamen. Om half twaalf was het eindelijk onze beurt en konden we kennismaken met de mensen die recht zouden spreken in onze zaak. De eerste indruk die ik had van het hof was een serieuze indruk, ik had er bovendien een heel ander gevoel bij dan bij mijn eerste indruk in onze vorige rechtszaak.

De rechter erkende dat het een principiële zaak is en dat deze te belangrijk is om vlug vlug tussen de soep en de patatten in af te handelen

marijuanaDeze keer komt onze zaak voor een kamer met 3 rechters en het was dan ook aangenaam om al eventjes te kunnen zien wie de mensen zijn die gaan beslissen over ons lot. Het zijn uiteindelijk ook gewone mensen van vlees en bloed zoals jij en ik die recht gaan moeten spreken in deze zaak.

Uitstel van rechtszaak

De voorzitter van de rechtbank dacht dat het beter was om onze zaak uit te stellen naar een latere datum omdat de vorige zaak erg uitgelopen was. Hij vond het erg belangrijk dat we in alle rust ons hele verhaal kunnen vertellen. Hij erkende dat het een principiële zaak is en dat deze te belangrijk is om vlug vlug tussen de soep en de patatten in af te handelen. Na het bovenhalen van de agenda’s is er beslist om de zaak te hernemen op 19 november om 14h.

Het hele verhaal vertellen

Strikt genomen is er dus niet veel gebeurd, de zaak is gewoon uitgesteld tot 19 november. Op kwantum niveau is er wel wat gebeurd die dag. We hebben een rechter horen zeggen dat hij ons alle tijd wil geven om ons verhaal te doen en dat hij ons verhaal helemaal wil horen. Bij onze vorige zaak hadden we 2 uur gevraagd om te pleiten maar hebben we maar één uurtje gekregen. Het is hoopgevend om te weten dat we nu wel de kans gaan krijgen om ons hele verhaal te vertellen.

Of hoe je uit niets toch soms wel het een en het ander kunt afleiden. En zo kabbelt onze zaak rustig voort, vol vertrouwen vooruit, op een gezapig tempo.  Chi va piano, va sano e va lontano…

 

(advertentie)