(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

’t Zijn zwarte dagen in de cannabisgeschiedenis van België. One step forward two steps backwards, schrijft onze Vlaamse Eef. We gaan niet langer vooruit, we gaan met onze ogen dicht achteruit richting afgrond. Geen tijd voor debat, oren dicht en mondjes open. Deze regering voedert jullie met dikke vette bullshit.

Triest zijn heeft geen zin…

Angstige ouders van puberende jongeren vinden dit zero tolerance cannabisbeleid misschien lovenswaardig maar dat ze ernaast zitten dat is een feit. De nieuwe regering legt het advies van drie vooraanstaande professoren – Prof. Dr. De Grauwe, Prof. Dr. Decorte en Prof. Dr. Tytgat – naast zich neer en gaat haar eigen zin.  Forgive them father for they know not what they do. Maar triest zijn heeft geen zin. Het zat er aan te komen. We mogen ons humeur hier niet door laten verpesten. Even een klein citaatje:

riestAls de anderen ons aanleiding geven ons aan hen te ergeren – aan hun driestheid, hun onrechtvaardigheid, hun egoïsme – dan oefenen ze macht over ons uit, ze zitten ons dwars en knagen aan onze ziel want ergernis is als een gloeiend gif dat alle zachte, nobele en evenwichtige gevoelens vernietigt en ons van onze slaap berooft. Slapeloos doen we het licht aan en ergeren ons over de ergernis die zich in ons heeft genesteld als parasiterend ongedierte dat ons uitzuigt en krachteloos maakt.  [‘Nachttrein naar Lissabon’, Pascal Mercier]

Waarom zet deze regering een stap terug in de tijd?

Is het

a) Omdat de regering uit de hand eet van de farmaceutische industrie die maar al te goed weet dat indien cannabis legaal is hun omzet serieus zal dalen?

b) Omdat de regering niet beter weet? Want waarom lopen ze anders zoveel miljoenen mis die uit de verkoop van legale cannabis zou kunnen gehaald worden? Geld dat ons land toch wel goed zou kunnen gebruiken dacht ik zo. Of valt er meer geld te verdienen aan het beboeten van ongehoorzame burgers?

c) Omdat de regering liever koppig blijft en niet wil toegeven dat ze het mis heeft? Zie ook de brieven die ik stuurde naar Bart De Wever en Louis Ide.

Ouder en minder gelukkig

marijuanaelderlyMaar verandert deze regering ook maar iets ten goede? Is ze zich bewust van het feit dat meer en meer mensen lijden? We worden ook alsmaar ouder maar zijn alsmaar minder gelukkig, de moderne geneeskunde ten spijt.  Neem nu Germaine De Koninck (105), ze wenste euthanasie omdat ze het niet meer uithield van de pijn in haar benen. Pijn die hoogstwaarschijnlijk door cannabis wel verlicht zou kunnen worden.

Haar oma heeft aan meerdere dokters, nadat ze gelezen had dat cannabis zou kunnen helpen, gevraagd hoe ze aan cannabis kon geraken maar niet één dokter kon haar daar een zinnig antwoord op geven

Een kennis van me haar oma van 80 lijdt aan glaucoom (chronische oogaandoening waarbij aantasting van de oogzenuw optreedt). Via via had ze gehoord dat ik in het cannabiswereldje zit en ze vroeg me of ik geen dokter wist die cannabis kon voorschrijven voor haar oma. Haar oma heeft aan meerdere dokters, nadat ze gelezen had dat cannabis zou kunnen helpen, gevraagd hoe ze aan cannabis kon geraken maar niet één dokter kon haar daar een zinnig antwoord op geven. Ze heeft reeds euthanasie aangevraagd voor het geval ze volledig blind zou worden. Is dat niet vreselijk onmenselijk allemaal?

Luie journalisten en cannabisleugens

En dan heb ik het nog niet gehad over de leugens die deze week weer eens te lezen waren in de kranten. Besluit van 20 jaar onderzoek: cannabis is een gevaarlijke drug…. Ja hallo zeg. Journalisten namen niet eens de tijd om de review van de onderzoeker zelf degelijk door te nemen, nee, ze schreven gewoon na wat andere kranten schreven of trokken hun eigen conclusies. Indien ze dat wel hadden gedaan dan hadden ze deze conclusie getrokken: Cannabis is nog niet half zo gevaarlijk als alcohol.

Ah, journalisten zijn ook maar mensen met weinig tijd en een enorme werkdruk, I know.

demo

Schreeuw het uit in Brussel

Dit gezegd zijnde, zondag 19 oktober organiseert PVDA een protestparade in Brussel. Iedereen die tegen de ridicule besparingen en de ziekelijke maatregelen – zoals de verhoging van de pensioenleeftijd en de verharding van het asielbeleid – is, kan het eens goed gaan uitschreeuwen daar, en waarom zouden we ons daar niet bij aansluiten en ons voor een keer zichtbaar maken?

Be creative! Because if you tolerate this, your children will be next! 

(advertenties)