(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oh sativa, met je zoete exotische smaak, wat ben je toch een heerlijke plant! Sativa’s en sativa dominante soorten geven je een lekkere actieve high en zijn een geweldig om overdag van te genieten. Kweek er dus maar eens eentje, hier zijn 10 kweektips.

Sativa dominante wietsoorten staan bekend om hun zoete exotische smaken waarin je allerlei lekkers kunt proeven als mandarijn, mango, citroen, aardbeien en soms zelfs chocola. En de sativa high is ook niet te versmaden, een goede sativa pakt je op en geeft je energie. Ze neemt je moeiteloos aan de hand voor een trip naar de zonnige landen rond de evenaar waar ze van nature groeit en bloeit.

In de kweekruimte zijn sativa’s echter met recht diva’s. Ze kunnen behoorlijk lastig te kweken zijn en hebben zo hun eigen contract riders, eisen waaraan je maar beter kunt voldoen wil je sativa-avontuur tot een goed einde brengen. We zetten er 10 voor je op een rijtje.

1. Zet haar op dieet

Wil je lekkere dikke sativa toppen kweken dan moet je het tegenovergestelde doen van wat je zou denken. Zet haar dus op een dieet en probeer je sativa zeker niet vet te mesten. Je sativa neemt haar tijd om dikke toppen te maken met een extra lange bloeifase en heeft daardoor minder voeding per waterbeurt nodig. In de natuur groeit ze ook vaak op een voedselarme grond en staat ze uren in de brandende zon. Dus geef haar mondjesmaat voeding en voer dat alleen op als je tekorten ziet.da3b42

2. In de spotlights

Diva’s als ze zijn staan sativa’s graag in de spotlights. Ze genieten met andere woorden het meest wanneer ze veel licht en warmte krijgen. Dus hang je kweeklampen zo laag mogelijk op een sativa. Dit heeft als voordeel dat je sativa niet al teveel strekt, een goede sativa kan je namelijk al snel boven de spreekwoordelijke pet groeien. Strekken doen planten om meer licht op te kunnen vangen en door je lamp lager te hangen kun je dit binnen de perken houden. Kijk natuurlijk wel uit dat het niet te heet wordt en je sativa haar bladeren verbrand.

3. Training

Train je sativa tijdens de groeifase om haar mooi laag te kunnen houden. Door haar een paar keer te toppen en de nodige low stress training te geven kun je ook in de laagste kweekruimtes sativa’s kweken. Dief in de tweede week van de bloeifase de onderste secundaire topjes weg zodat alle energie naar de hoofdtoppen kan.

4. Scroggen

Plaats een stuk tuingaas horizontaal boven je sativa en scrog je plant er doorheen. Zo verspreid je alle hoofdtoppen gelijkmatig over je kweekoppervlak en krijgt iedere top evenveel licht om goed te kunnen groeien.

5. Geef haar de ruimte

Sativa’s zullen je belonen met meer oogst wanneer je ze in een lekkere grote pot zet. Kies een pot met een inhoud van minstens 5 liter per week dat je haar in de groeifase laat staan. Daarin voelt je sativa zich op haar best.

6. Neem de tijd

Een sativa kweek je niet omdat je in 6 weken wil kunnen oogsten, maar vooral omdat je de meest heerlijke wiet wil kunnen roken. Dat gezegd hebbende kunnen sativa’s ook goede commerciële wietplanten zijn. Hun kwaliteit maakt hun langere bloeifase helemaal goed en cannabisliefhebbers betalen graag wat meer voor een exclusieve sativa.

sativa

7. Snel op 12 uur

Om de lange bloeifase en het grote formaat van sommige sativa’s te compenseren, kun je de groeifase inkorten of zelfs helemaal overslaan. Nadat je het licht op 12 uur per dag hebt ingesteld zal je sativa sowieso nog weken door blijven groeien. Reken erop dat ze nog wel drie keer zo groot zal worden op het moment dat je overschakelt naar de bloei.

8. Ondersteun bloeiende sativatoppen

In een binnenkweekruimte zijnde omstandigheden ideaal en zullen de toppen als het goed is veel dikker en zwaarder worden als de takken die deze omhoog moeten houden. Ondersteun je sativatoppen met bamboestokken of bind ze omhoog met touw om te voorkomen dat ze onder hun eigen gewicht bezwijken.

ambertrikl9. Spoelen

Tijdens hun lange leven hopen zouten en voedingstoffen zich in zowel de grond als in de cellen van je sativa op. Deze kun je er beter goed uitspoelen wil je niet al te scherp smakende sativawiet overhouden. Gebruik de laatste twee weken van de bloeifase dus om goed te spoelen en geef haar geen druppel voeding meer.

10. Oogst niet te vroeg

Sativa’s nemen hun tijd maar zijn het wachten meer dan waard. Oogst je sativa dus pas als ze daar echt aan toe is, haar toppen kunnen in de laatste weken nog flink aanzwellen. Om te zien of ze echt klaar is voor de oogst kun je het beste gebruik maken van een (zak)microscoop en kijken of de trichomen al de juiste kleur hebben.

 

(advertenties)