(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Van alle wiet die je zelf kweekt, levert het deel dat je zelf gebruikt verreweg het meeste winst op. Zo’n 8 tot 15 euro per gram wiet die je niet in de coffeeshop hoeft te kopen. Slimme cannabisliefhebbers houden hun kweek daarom precies op maat en verdienen, zonder ook maar één gram te verkopen, het meeste per gram.

Er valt veel te bepleiten aan een kweekje op maat en besparing aan coffeeshopwiet is daarbij zeker niet het enige. Door je kweek klein te houden blijf je onder de radar en omdat je nooit iets verkoopt hoeft ook niemand ervan te weten. Verder kun je kiezen uit letterlijk honderden heerlijke wietsoorten en weet je precies wat je rookt: de lekkerste wiet van de hele wereld! Pleidooi voor een kweek op maat.

Om altijd genoeg wiet voor eigen behoefte te kweken is de eerste stap om even goed uit te rekenen hoe groot jouw wietbehoefte precies is. Je wil natuurlijk niet zonder wiet komen te zitten wanneer je planten nog maar net met bloeien zijn begonnen. Wanneer je weet hoeveel wiet je zelf nodig hebt, kun je aan de hand daarvan vrij gemakkelijk uitrekenen hoeveel planten je moet kweken en onder welke soort lampen om in die behoefte te voorzien. Een voorbeeld:

Capaciteit kweekruimte = ((wietbehoefte per maand in grammen) x 12) / (het aantal kweken per jaar)

Stel je gebruikt ongeveer 15 gram per maand, iets van een halve gram per dag. Dan weet je dat je per jaar in ieder geval 12 x 15 = 180 gram wiet nodig hebt. Een hoeveelheid die je gemakkelijk in een kleine kweekkast kunt halen op jaarbasis. Als je uitgaat van twee oogsten per jaar, wat helemaal niet veel is, dan heb je een kweekruimte nodig waarmee je dus ongeveer 90 gram per oogst kunt kweken.

autoflower-spaarlampen

Met spaarlampen en een paar autoflowers kun je in je eigen behoefte voorzien

Als je op deze manier kweekt en uitgaat van je eigen behoefte dan kun je jezelf ervan verzekeren dat je hobby niet uit de hand loopt en dat je niet meer tijd en geld hoeft te investeren dan nodig is. Uitgaande van het bovenstaande voorbeeld, heb je meer dan genoeg aan een kleine kweekkast met daarin een kleine (max 150 Watt) HPS kweeklamp , een LED kweeklampje van om en nabij hetzelfde wattage, of zelfs een aantal spaarlampen. Twee tot drie planten zijn daarin meer dan voldoende.

Zoveel mogelijk uit een kleine ruimte

Wanneer je daarnaast de nodige kweektechnieken zoals scroggen, toppen, supercroppen enzovoorts toepast kun je het meeste uit een dergelijke kweekruimte halen. Wanneer je wietbehoefte iets hoger ligt als van de persoon uit het voorbeeld kun je bijvoorbeeld ook drie keer per jaar kweken. Meerdere kweekruimtes voor groei- en bloei is voor de meeste mensen helemaal niet nodig wanneer je met gefeminiseerde zaden kweekt.

We zullen in dit artikel verder niet op de verschillende kweektechnieken in gaan maar je wel van de nodige links voorzien waarmee je je eigen wiet kunt kweken, komen ze:

 

 

(advertenties)