(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Super autoflower wietsoorten zijn de nieuwste ontwikkeling in autoflower genetica. Deze planten worden super genoemd omdat ze zich qua opbrengst en potentie kunnen meten met de normale indica’s, sativa’s en hybrides. 

Autoflower wietsoorten zijn nog maar relatief kort op de commerciële zadenmarkt verkrijgbaar en de ontwikkeling staat dan ook nog lang niet stil. De soorten worden steeds beter qua opbrengst en potentie en komen daardoor ook steeds dichter in de buurt van niet autoflowers.

De eerste generaties autoflower wietsoorten waren dwergsoorten. Ze bleven erg klein en waren lang niet zo sterk als de bestaande niet-autoflowers. De opbrengsten van deze soorten waren veel lager dan die van niet-autoflower maar werden toch met veel plezier gekweekt, juist vanwege hun geringe afmeting konden ze gemakkelijk in kleine keukenkast-kweekruimtes verborgen worden.

autoflower_led

Think Different

De populariteit van autoflowers zorgde er echter wel voor dat de ontwikkeling ervan in een stroomversnelling kwam. Vandaag de dag heeft nagenoeg ieder zadenbedrijf wel een paar autoflower wietsoorten in hun collectie. Deze moderne autoflowers blijven kleiner maar produceren tegenwoordig keipotente wiet. Toch blijft de opbrengst en de potentie meestal nog wat achter bij niet autoflowers. Deze nadelen zorgen ervoor dat de meeste commerciële kwekers liever voor gewone niet-autoflower wietsoorten kiezen.

Een paar super autoflowers

De lagere opbrengst en potentie, maar tegelijkertijd enorme populariteit van autoflowers onder thuiskwekers, zorgde er ook voor dat zadenbedrijven deze soorten continue blijven ontwikkelen. Autoflowers worden veelvuldig gekruisd met de beste gewone wietsoorten, wat geleid heeft tot nieuwe soorten die zo goed presteren dat ze kunnen concurreren met wietsoorten die op basis van de lichtcyclus gaan bloeien. Dit zijn de zogenaamde super autoflowers, je kunt ze vergelijken met gewone wietsoorten die het autoflower-gen dragen maar die wat langer blijven groeien voor ze vanzelf in bloei gaan.

Deze super autoflowers worden gemiddeld dubbel zo groot als gewone autoflowers en beginnen ook later met de automatische bloeifase. De langere groeiperiode zorgt ervoor dat ze een stuk groter kunnen worden en ook meer opbrengst afleveren. Super autoflowers zijn het product van een ontwikkeling die aan het begin van de eeuwwisseling begon. De beste super autoflowers kunnen ergens tussen de 100 en 150 gram per plant opleveren en buiten tot wel 2 meter hoog worden.

(advertenties)