(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een nieuwe week, een nieuw thema. Nadat we vorige week de nodige kweekmythes hebben doorgeprikt, gaan we je deze week een dagelijkse tip geven waarmee je de kwaliteit en de kwantiteit van wiet kunt verbeteren. De eerste tip gaat over de genetica, want alleen al daarmee kun je een hoop winst behalen. 

De ene soort presteert nou eenmaal beter dan de andere soort, en dat komt omdat zo’n beetje alle gewenste en ongewenste eigenschappen bij wietplanten al genetisch vastliggen. Een slimme kweker maakt daar handig gebruik van en start dus niet zomaar met een zaadje of stekje, maar kiest juist die soort die aan zijn eigen voorkeuren voldoet.

Zaken als opbrengst, de smaak van de wiet, het effect na het roken ervan, maar ook de manier waarop je wietplanten zullen groeien, hoe lang ze moeten bloeien voor ze klaar zijn voor de oogst, de hoogte en ga zo maar door. Ze liggen allemaal al vast in de genen. Natuurlijk hangt het van de skills van de kweker af of dat bouquet aan eigenschappen ook tot uiting komt, maar het zit in potentie al in je zaadje (of je stekje natuurlijk). Een paar voorbeelden:

  • Wil je vooral veel oogsten, omdat je nou eenmaal graag vaak stoned bent dan ga je op zoek naar wietsoorten die erom bekend staan veel opbrengsten af te leveren. Klassieke opbrengers zijn Big Bud en Amnesia.
  • Wil je een soort die het buiten goed doet, dan moet je op zoek naar een soort die goed bestand is tegen schimmel en die af te bloeien is voor het natte herfstweer voor problemen gaat zorgen. Klassieke buitensoorten zijn Hollands Hope en Purple Power. Autoflowers kunnen ook uitkomst bieden omdat ze gemakkelijk voor het einde van de zomer af te bloeien zijn.
  • Is het je vooral om de smaak te doen, kies dan een soort die bekend staat om haar lekkere smaak. Hoewel smaak natuurlijk een rekbaar en betwistbaar begrip is, staan haze soorten en sativa’s vaak bekend als de lekkerste soorten. Hun zoete exotische smaak bekoort de meeste cannabisconnaisseurs, een paar voorbeelden van heerlijke sativa’s zijn Silver Haze en Grapefruit.

bigbud

Big Bud staat bekend om haar gulle oogsten

Uiteraard zijn dit maar een paar voorbeelden en zijn er nog een heleboel wietsoorten die allemaal een eigen unieke combinatie aan eigenschappen kunnen hebben. Maak gebruik van deze eigenschappen en kies zorgvuldig je genetica. Alleen al door dat te doen zal je oogst dramatisch verbeteren, qua opbrengst, smaak en effect.

Morgen doen we Top Tip #2 en die zal gaan over de basis van het wiet kweken, tot dan!

(advertenties)