(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het voeden van wietplanten kan een uitdagende taak zijn voor beginnende wietkwekers. Te veel of te weinig voeden behoort dan ook tot de meest gemaakte kweekfouten. Gelukkig is er ook een makkelijke manier om wietplanten te voeden. 

Vrijwel de gemakkelijkste manier om wietplanten te voeden is sowieso op aarde. Aarde heeft een bufferende werking en zal voedingsfouten vaak opvangen. Als je een cyclus gemakkelijk en zonder veel voedingsproblemen wil doorkomen kun je het beste kiezen voor een grote pot. In een pot van ongeveer 15 liter met goede voorbemeste aarde kun je namelijk een hele cyclus draaien zonder bij te hoeven voeden. Hoe groter de pot is, hoe meer voeding de plant al tot haar beschikking heeft.

kilomix1

Een goede voorbemeste aarde zoals Atami’s Kilomix bevat genoeg voeding voor je plant (klik op het plaatje voor meer info)

De voeding in de aarde, zal in een kleine pot snel uitgeput raken, waardoor je al snel zal moeten bijvoeden en risico lopen om voedingsfouten te maken. Kies dus voor een grote pot. Grote potten zorgen er ook voor dat je minder vaak water hoeft te geven omdat ze meer water kunnen vasthouden en dat je moeilijker overbemest. Dit helpt vooral tijdens de hete zomer zodat je potten niet te snel uitdrogen,anders moet je vrijwel dagelijks water geven.

Voorbemeste aarde

Koop een goede voorbemeste aarde in een kweekwinkel. Aarde die je in tuincentrums koopt is niet geschikt voor het kweken van wietplanten. De kwaliteit van zulke aarde is belabberd en de voedingstoffen zijn niet toereikend voor de kweek van een wietplant. Een goede voorbemeste aarde uit de kweekwinkel bevat genoeg voeding voor zo’n zes weken.

Na deze zes weken kun je het beste gaan bijvoeden met een speciale voeding voor wietplanten. Houdt je aan de hoeveelheden die op de verpakking van de fles staat en geef ongeveer twee keer per week voeding. Zo zorg je ervoor dat je plant de volledige kweek genoeg voeding heeft.

Voedingsfouten

Oké we gaan er niet omheen draaien, vroeg of laat zul je een keer met een tekort of overbemesting te maken krijgen. Daarom is het belangrijk om goed naar je planten te kijken zodat je er vroeg bij bent. Onthoud ook wat je doet, zodat je weet waar het mis ging. Als je leert van je fouten hoef je ze niet nog eens te maken. Als je iets aan je plant ontdekt wat niet goed is, zoek dan op internet uit wat het kan zijn. Google is je beste kweekvriend.

Succes met voeden!

(advertentie)