(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn maar weinig fotografen die de schoonheid van cannabis zo goed weten te vangen als Eric Christiansen. Of beter gezegd, er is er maar één en dat is Eric zelf. Zijn foto’s en video’s zijn haarscherp en zoomen zó ver in, dat wiet een hele nieuwe dimensie wordt. Dit is wietkunst met een grote W!

De foto’s en video’s van Eric Christiansen zijn van een totaal ander niveau dan je gewend bent. Om ze groene porno te noemen zou een belediging zijn. Eric’s cannabis foto’s en video’s laten je namelijk naar wiet kijken zoals een insect met geweldige ogen dat zou zien. Stap in de vierde dimensie van Eric ‘Nugshots’ Christiansen waar trichomen zo groot zijn als paddestoelen en bladvingers als een paraplu om onder te schuilen.

Purple Pakistani Chitral trichomen

En, hebben we teveel gezegd? Nee toch want kijk eens wat een joekels van een trichomen je hier ziet. De twee trichomen groeien aan een Purple Pakistani Chitral plant. Elk van deze twee trichomen zijn ongeveer 200 keer door Eric gefotografeerd, steeds met een micronlengte verschil in invalshoek. Vervolgens zijn alle foto’s met de computer over elkaar heen gelegd om een haarscherp beeld te krijgen van de gehele trichoom.

Eric: ‘De paarse kleur in de trichoomkop zie je niet elke dag. De cellen die in deze foto’s nu paars gekleurd zijn, zijn dezelfde cellen die bruin of amberkleurig zullen worden wanneer de wiettop rijpt.’

Mimosa v6 – 360 graden video

Een bericht gedeeld door Erik Christiansen (@erik.nugshots) op

Check de 360 graden video van deze Mimosa v6 plant, het is een fractie van een suikerblaadje die al draaiend dichterbij komt. Eric: ‘Hoe je een trichoom ziet hangt helemaal af van de hoek van waaruit je kijkt. De ring met cellen die de basis vormen van de trichoom worden door de trichoom zelf vergroot wanneer je van de bovenkant kijkt. Van de zijkant lijkt een trichoom het meest transparant en zijn de cellen in het midden van de stam van de trichoom nauwelijks zichtbaar.’

‘Wanneer je zover inzoomt is er in feite geen scherptediepte meer waardoor de trichoomkop in en uit de focus draait. Hierdoor worden de vier dingen die je altijd in trichoom macrofoto’s ziet, zichtbaar: de reflectie van de flitser op de trichoom, het omgedraaide spiegelbeeld van wat zich achter de trichoom bevindt, de vettige textuur van het oppervlak van de trichoom (hier erg lastig te zien, alleen wanneer op de voorkant van de trichoom gefocust is) en de vergroting van de cellen in de basis van de trichoom.’

‘Zie je alle vier de kenmerken van een macrofoto van een trichoom? Wanneer je dat goed snapt, ga je alle trichomen anders bekijken.’

Siamese Sour Strawberry trichoom

De trichoom hierboven is een bijzondere. Het zijn er namelijk twee die als een Siamese tweeling met elkaar vergroeid zijn op het puntje van een van de balderen van een Sour Strawberry plant die 55 dagen in bloei staat. De foto bestaat uit 75 gelaagde foto’s.

Gorilla Glue #4: van nul naar 1400 in tien seconden

Een bericht gedeeld door Erik Christiansen (@erik.nugshots) op

Van nul naar 1400 keer zo groot dan, en dat in 10 seconden. Het is cannabis hyperzoom met rotatie en het werk van Eric Christiansen ten voeten uit. Ready, set GO!

Nog meer nugshots

Nog langer in de vierde dimensie toeven? Er is nog veel van het prachtige werk van Eric Christiansen te vinden op zijn Instagram pagina eric.nugshots. Ben je ook fan geworden net als ons, check dan ook Green, A Field Guide to Marijuana, een oogverblindend mooi boek waarvoor Christiansen alle foto’s maakte.

(advertenties)