(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Afgelopen dinsdag heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald dat het roken van tabak, ook in speciaal daarvoor bestemde rookruimtes niet langer toegestaan is. Coffeeshopeigenaars balen en vrezen dat ze een soort afhaalloket worden en hun sociale functie verliezen. Wij zeggen, nergens voor nodig want tabak was toch al troep. Fuck die rookruimte en leer blowen zonder tabak!

Hoewel tabak natuurlijk ontzettend schadelijk voor de gezondheid is en je diep in je hart blij zou moeten zijn met een algeheel rookverbod, is het besluit van het gerechtshof voor veel coffeeshops een behoorlijke aderlating. Sommige shops hebben duizenden euro’s gespendeerd om een nette rookruimte met een goede afzuiger te creëren en nu wordt ook die van de ene op de andere dag ineens verboden.

Coffeeshopeigenaars balen natuurlijk, en vrezen dat hun klanten niet langer zullen blijven hangen wanneer ze wat wiet of hasj komen halen. Dit zou betekenen dat de coffeeshop zijn sociale functie verliest en tot een afhaalloket degradeert. Maar zo zwart zien wij het niet. Als je er goed over nadenkt hoort tabak toch eigenlijk ook niet in een joint of coffeeshop. Dus fuck die rookruimte en leer (je klanten) van wiet en hasj genieten zónder tabak. Hier zijn zes manieren om weer ouderwets gezellig met zijn allen in één grote ruimte, van wiet te kunnen genieten. Zonder tabak.

1. De pure joint

Een pure joint is veel smaakvoller dan een joint met tabak. Foto: Tunatura, Shutterstock

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk gewoon de pure joint. Trouwens, in Amerika is iedere joint puur, een tabaksjoint noemt men daar een spliff – maar dat terzijde. Een pure joint is veel smaakvoller dan een tabaksjoint, je moet hem alleen wat rustiger roken. Veel mensen klagen dat puur roken te duur is maar dat is natuurlijk onzin. Gebruik gewoon evenveel wiet als je in je tabaksjoint zou doen, maar draai alleen een kleiner jointje. Neem kleine trekjes en geniet lekker lang van de pure smaak van wiet, zonder dat het brandt in je keel.

Extra tip: Leer binnenstebuiten draaien, dan rook je veel minder vloei en smaakt je pure joint nóg veel lekkerder.

2. Verdampen

Maak gratis gebruik van de high end verdampers in de coffeeshop.

De coffeeshop is bij uitstek de plek om wiet te verdampen. Voor gezamenlijk gebruik kunnen coffeeshops luxe en bovenal geweldige verdampers ter beschikking stellen die je zelf niet zo snel zou kopen vanwege de hoge aanschafprijs. We noemen een Volcano, Herborizer of De Verdamper, allen superverdampers waar wietliefhebbers graag voor langskomen.

Afgezien van de aantrekkingskracht van zulke goede verdampers op wietliefhebbers, is verdampen gewoonweg de gezondste manier om wiet via de longen binnen te krijgen. Je krijgt geen rook en geen teer binnen maar puur de smaakstoffen en werkzame stoffen. En hoewel smaken verschillen is verdampen waarschijnlijk ook de beste manier om wiet écht goed te proeven. Damp is namelijk vrij van rook waardoor je de ware aroma’s van terpenen (smaakstoffen) en cannabinoïden proeft.

3. Dabben!

Wie het dabben eenmaal heeft ontdekt, vergeet dat hij ooit tabaksjoints heeft gerookt!

Het tabaksverbod is dé ideale aanleiding om het dabben in Nederland nu eens met beide handen op te pakken! Oké, officieel mag je als coffeeshop geen concentraten verkopen, maar wie houdt je tegen om een goede rosin pers en een paar al dan niet elektrische dab rigs neer te zetten? Klanten kunnen dan hun in de coffeeshop gekochte wiet of hasj zelf tot rosin concentraat persen en zullen erachter komen hoeveel lekkerder dabben is dan zo’n stinkende tabaksjoint. Dabben is een uitstekende reden om naar de coffeeshop te gaan!

4. Rook een bong!

Een bong gevuld met pure wiet, stoneder wordt je niet! Foto: Kemedo, Shutterstock

Als je nou nog steeds geen bong hebt, schaf er dan ook gewoon geen aan maar rook voortaan een bong in de coffeeshop. Veel coffeeshops hebben namelijk wel een paar bongs die je mag gebruiken en je wordt er knetterstoned van! Geen gedoe met vloeitjes, iets draaien en tippies maar gewoon die bowl vullen en de fik erin! Waarom je van een bong zo stoned wordt? Wel, dat komt vooral door de manier waarop je hem rookt. Met bongs zuig je namelijk een reservoir vol, dat je in één keer weer leegzuigt – BAM! Hoe groter de bong dus, hoe stoneder je ervan zult worden.

5. Electric doobie

Elektrisch blowen kan tegenwoordig ook, zonder tabak met Wax Liquidizer. Foto: Doug Shutter, Shutterstock

Geen electric boogie maar electric doobie, oftewel de e-joint. Met wat rosin uit de pers van de coffeeshop (zie punt 3.) en wat Wax Liquidizer maak je in nog geen minuut zelf je eigen e-liquid. Elektrisch blowen dus. Het smaakt heerlijk en elektrisch blowen is ook nog eens lekker discreet. Coffeeshops kunnen hun assortiment uitbreiden met Wax Liquidizer en e-sigaretten, genoeg mogelijkheden om ook zonder tabak geld te verdienen dus. En die Snickers, Marsen, Twixen en kopjes vruchtenthee gaan ook na een elektrische joint als warme broodjes over de toonbank – en warme broodjes zelf trouwens ook 😉

6. Go green met Greengo!

Op de laatste plaats voor iedereen die écht geen afscheid kan nemen van zijn ouderwetse dikke knuppeljoint: Greengo tabaksvervanger. In een goede coffeeshop staat het gratis tot je beschikking dus des te meer reden om daar te blowen. Greengo tabaksvervanger bestaat uit hazelblad, papaya, mint en eucalyptus. Omdat het geen tabak en geen nicotine bevat mag je het gewoon in de coffeeshop roken.

[Openingsfoto: Canna Obscura, Shutterstock]
(advertenties)