(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mannen komen van mars en vrouwen van venus, met andere woorden: mannen en vrouwen verschillen. Zowel lichamelijk als geestelijk reageren we anders op cannabis. En hoewel blowen nog steeds door velen wordt gezien als een typische mannenhobby, genieten ook steeds meer dames van een lekker wietje. En niet zonder reden want cannabis heeft juist voor vrouwen een hoop te bieden. 

Op RollingStoned kun je elke dag genieten van een mooie vrouw die trots van haar cannabis geniet. Wij vinden vrouwen namelijk sowieso al prachtige creaties, maar zien ze ook graag van een lekkere joint of bong genieten. Cannabis heeft vrouwen bovendien ontzettend veel goeds te bieden, zowel geestelijk als lichamelijk. Wist je trouwens dat een vrouw die een beetje haar best doet, mannen gemakkelijk onder tafel kan blowen? Dat komt omdat vrouwen van nature vaak een hogere tolerantie voor THC hebben dan mannen. Ze kunnen dus gerust een jointje extra opsteken, dat kan helemaal geen kwaad:

Vooroordelen

Jammer genoeg is er nog niet heel veel onderzoek gedaan naar de verschillen tussen mannen en vrouwen wanneer het om cannabis gaat. Er bestaan ook nog veel vooroordelen over blowende dames, zo zouden ze minder ambitieus zijn, niet bewust met hun gezondheid omgaan, onvolwassen zijn en geen goede moeders zijn. Onzin natuurlijk, want cannabis maakt je juist zelfbewust en ontspannen, uitstekende eigenschappen voor het moederschap. En ook succesvolle, ambitieuze cannabisvrouwen zijn er genoeg. Je vindt ze in allerlei beroepsgroepen, er zijn blowende leraressen, zakenvrouwen, moeders, advocaten, doktoren, wetenschappers en nog veel meer. In Amerika is de groeiende cannabisindustrie trouwens de enige waarin vrouwen een even belangrijke rol spelen als mannen. Ben je een cannabisminnende vrouw, laat je dan vooral niet tegenhouden door een van deze vooroordelen maar geniet van wat cannabis je te bieden heeft.

In Amerika is de groeiende cannabisindustrie, de enige industrie waarin vrouwen een even belangrijke rol spelen als mannen

Verlichting bij menstruatie

shutterstock_329196518

Een flesje wietolie in je handtas kan je door de meest donkere dagen van de maand helpen. Foto: staras, Shutterstock.com

De maandelijkse menstruatiecyclus zorgt bij veel vrouwen voor krampen, hoofdpijn en een neerslachtig gevoel. Geen wonder dat sommigen deze dagen proberen te ontlopen door de pil door te slikken, maar vrouwen kunnen deze lichamelijke ongemakken ook op een natuurlijke manier doorstaan. Cannabis kan de krampen en pijnen namelijk heel goed verlichten. Het is een geweldige stressverlager tijdens de dagen die voor- en na de maandelijkse bloedingen komen en zorgt bij veel vrouwen voor een definitief einde aan PMS (premenstrueel syndroom). Een flesje wietolie in je handtas kan je door de meest donkere dagen van de maand helpen.

Even afstand nemen

Vrouwen denken sowieso veel meer na dan mannen, maar ze kunnen daardoor soms ook teveel met een bepaald onderwerp in hun hoofd bezig zijn. Een joint of verdamper kan er dan voor zorgen dat je even afstand kunt nemen en de dingen in een ander licht gaat zien. Vooral wanneer je een meningsverschil hebt met iemand die belangrijk voor je is kan een vredespijp op zijn tijd uitkomst bieden.

Menopauze

shutterstock_220995898

Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar uiteindelijk krijgen alle vrouwen er last van: de menopauze. Lichamelijk en emotioneel verandert er van alles door een verandering in de hormoonhuishouding. Met behulp van cannabis(olie) kun je veel van de symptomen van de menopauze effectief de kop indrukken. Zonder al te specifiek te worden kunnen we je vertellen dat cannabis ervoor kan zorgen dat je libido weer terug komt, opvliegers minder vaak voorkomen en dat sex fysiek gezien, ook weer soepeltjes verloopt. Onze eigen columniste Mary Jane Rose vertelt je het hier uit eigen ervaring.

Beter slapen

Omdat vrouwen zoveel nadenken, hebben ze ook meer slaap nodig dan mannen. Ze slapen gemiddeld 20 minuten langer dan mannen, maar worden daarbij ook vaker gestoord door hun bezige brein. Er zijn aanwijzingen dat slecht slapen kan leiden tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Cannabis kan vrouwen die slecht slapen, helpen om gemakkelijk in slaap te vallen en diep te slapen. Vooral indica dominante wietsoorten maken goede slaapmutsjes en zorgen ervoor dat je fris en fruitig weer opstaat.

vaginaSexualiteit

Ook wanneer het om erotiek en sexualiteit gaat verschillen mannen nogal van vrouwen. Vrouwen hebben vaak meer tijd en aandacht nodig om in de mood te komen voor sex. Zowel op lichamelijk vlak als tussen de oren kan cannabis het sexleven van vrouwen enorm verbeteren. Zie het maar als een sexspeeltje dat niet alleen tussen je benen, maar ook tussen je oren werkt. Door de high kom je in een relaxte mindset en kun je je goed focussen op jezelf en/of je partner. Je gaat gemakkelijk in het spel der liefde op, maar cannabis werkt niet alleen op geestelijk niveau. Een likje wietolie op je vagina zorgt er namelijk voor dat deze heerlijk bedwelmd raakt en je langdurige hoogtepunten ervaart. De cannabinoïden worden gemakkelijk via de vagina opgenomen en geven een warm, tintelend gevoel dat zich vanuit de erogene zone uitspreidt over je lichaam. Hebben wij ons laten vertellen

Tijd voor jezelf

Bob Marley zei het eens tijdens een interview over zijn ganja: “Herb is a thing that gives you a little time for yourself, so you can live. If you use it”. En dat is met name goed voor vrouwen want laten we eerlijk zijn; vrouwen hebben het vaak veel drukker dan mannen. Vrouwen moeten in onze maatschappij carrière maken en moeder en vrouw tegelijk zijn. Ze nemen veel meer huishoudelijke taken op zich dan mannen en hebben in hun vrije tijd vaker kinderen om zich heen dan mannen. Met de hulp van een beetje wiet, kun je ’s avonds even de tijd nemen voor jezelf. Zet je telefoon uit en een lekker muziekje op en gun jezelf ook eens wat aandacht.

Creativiteit en vriendschappen

wietvriendinnen

Marihuanamoeders (the Beverly Hills Moms’ Club) genieten geregeld samen van cannabis

Niet dat vrouwen nou speciaal zoveel meer behoefte aan creativiteit hebben, maar het kan vrouwen wel helpen om met frisse ideeën te komen voor werk en bij artistieke projecten. Cannabis laat je buiten de doos denken en dat kan soms heel fijn zijn. Neem een voorbeeld aan creatieve cannabisvrouwen als Roseanne, Miley Cyrus, Rihanna en steek er eentje op als je ideeënput even opgedroogd is.

Ook samen van cannabis genieten met vriendinnen is een goed idee. De cannabishigh zorgt voor diepgaande en soms ronduit hilarische conversaties. Hou een flinke berg chocola of wat meer gezonde snacks bij de hand en versterk je vriendschappen met gezellige diepe en soms emotionele momenten. Organiseer eens een letterlijke high tea met je vriendinnen en geniet samen met wiet.

[Openingsfoto: PawelSierakowski, Shutterstock.com]
(advertentie)