(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Thuiswerken doen we natuurlijk voor de mensen in de zorg, de ouderen en voor het milieu en zo. Maar misschien doe je het stiekem ook wel een beetje voor jezelf. Er is immers niemand die over je schouder meekijkt, dus een wake & bake behoort tot de mogelijkheden. Overdrijf het alleen niet want er moet ook nog gewerkt worden. Kortom: thuisblowwerktips van Plantarium!

Thuiswerken tijdens Covid-19. Het heeft zijn voor- en nadelen. Enerzijds zit je heerlijk in je pyjama met de laptop op schoot, anderzijds wordt er een stevig beroep gedaan op je zelfdiscipline. Voor de cannabisliefhebber heeft het niet naar kantoor moeten nog een ander prettig voordeel: geen baas die in je nek hijgt en je kan betrappen met een jointje.

Functioneel cannabisgebruik bij het thuiswerken

Thuiswerken betekent mogelijkheden voor de wietgenieter. Een wake & bake bij de koffie, of een klein safflementje tijdens de welverdiende pauze. Toch kan het vervullen van dit verlangen ook een averechts effect hebben. In plaats van meer focus op je taken krijg je een aanzwellende behoefte om op de bank te liggen en de webshop van Plantarium te verkennen. Herkenbaar?
Gelukkig kun je thuiswerken prima combineren met cannabis. Vanuit praktijkervaring praten we je bij over wietsoorten die focus geven, over manieren van gebruik en andere tips om functioneel ganja te consumeren tijdens de betaalde uurtjes.

Als wiet je creativiteit stimuleert kun je makkelijker buiten de spreekwoordelijke box denken, en met nieuwe ideeën komen. Foto: Creative Lab, Shutterstock

Verkruimel niet zomaar een wietsoort

Laten we beginnen met de belangrijkste, namelijk de wietsoort. De soort wiet bepaalt namelijk in grote lijnen of jij je takenlijstje afkrijgt of dat je tot andere verlokkingen wordt verleid. Tijdens je thuiswerkzaamheden is het dan ook belangrijk om een voor jou geschikte strain te kiezen. We zeggen bewust voor jou, want ieder lichaam is anders. Het effect van een bepaalde wietsoort kan van mens tot mens verschillen. Tijd om op onderzoek uit te gaan dus!

Let op terpenen

Je weet waarschijnlijk al dat sommige soorten vaak ontspannend werken en andere soorten juist activerend. Dat kun je enigszins afleiden uit de verhouding indica en sativa, maar dat is niet geheel juist. Natuurlijk zal een zeer dominante indica veelal slaapverwekkender zijn dan een pure sativa. Maar hoe zit het dan met de hybrides? De wietsoorten die zowel sativa als indicagenen dragen?

Dan dien je te letten op het terpenenprofiel. Dit geheel aan smaak- en geurstoffen bepaalt in grote mate welk effect de cannabis opwekt. Zo weten we dat cannabis met veel myrceen vaak fysiek ontspannend en slaapverwekkend werkt. Je vindt dan ook meer myrceen bij de indica dominante soorten. Hier hebben we al eens eerder uitgebreid over geschreven, lees het nog even terug voor je je thuiswerkwiet gaat halen.

Laat je niet verleiden tot bankzaken! Kies voor wiet met een citrussmaak, daarin zit meestal veel limoneen en dat geeft focus! Foto: BAZA Production, Shutterstock

Kies energieke wietsoorten

Cannabis met veel limoneen heeft juist een activerend effect. Dit zijn meestal de meer citrus georiënteerde aroma’s die je bij veel sativa dominante soorten vindt. Kies voor zulke soorten als je je taken af moet zien te krijgen! En voor de volledigheid, naast het terpenenprofiel kan de hoeveelheid THC ook wel degelijk invloed hebben. Je hebt immers soorten met THC-percentages boven de 20%, die in veel gevallen een intenser effect veroorzaken. Dat is niet altijd werkbaar, want bij sativa dominante soorten slaat het soms om naar een hoger bewustzijn van je gedachtes. Je krijgt dan letterlijk te goed mee wat je denkt, en kunt je daardoor minder concentreren op je werk. Niet wat je wilt.

Daarom de allerbelangrijkste tip in het nuttigen van cannabis bij thuiswerken: overdaad schaadt. Wil je werk gedaan krijgen? Gebruik dan met mate en ken je eigen grens.

Wat zijn geschikte soorten?

We gaan je natuurlijk geen lange waslijst geven van in theorie geschikte wietsoorten, maar zaden daarvan  hebben we wel in de klimaatkoelkasten in onze winkel in Nijmegen liggen. Je moet deze alleen nog wel even zelf kweken. We geven je wel een paar wietsoorten die door ons team vaak benut worden om lekker door te pakken. Ten eerste is de Jack F1 van Spliff Seeds, een aanrader voor allerhande activiteiten. Naast de heerlijke vanillesmaak na een goede cure is ze ook nog eens makkelijk te kweken.

Als tweede denken mensen vaak aan Haze soorten als we het over sativa’s hebben. Zeer logisch natuurlijk, want Haze is zeer dominant sativa. Toch hebben veel Haze soorten niet altijd een functionele high, sommigen werken erg narcotisch. Dat betekent niet zozeer energiek en gefocust, maar veel meer spacend en moeite hebben met concentreren. Een Haze variëteit die dat niet heeft is de DelaHaze van Paradise Seeds. Een zeer energiek en creatief effect! Bovendien bloeit ze van alle Haze in ons assortiment het snelst af.

Ben je liefhebber van grotere opbrengsten? Kijk dan eens naar de Mega Power Plant van Spliff Seeds. Liever een autoflower? Dan raden we je aan de zeer betaalbare Auto Critical Orange Punch van Dutch Passion te ontkiemen. Een ongekend zoete wiet met een langdurig, euforisch effect.

Pure wiet geeft energie, dus laat de tabak even achterwege. Foto: Kemedo, Shutterstock

Verdampen in plaats van verbranden

Naast de wietsoort, speelt ook de wijze van consumptie mee. Zo zien we dat het roken van een joint met tabak veelal een fysiek ontspannend effect geeft. Dat is ook logisch, want het verbranden van tabak creëert chemische stofjes waar ons lichaam ook op reageert. Wil je optimale energie en focus? Kies dan liever voor pure wiet. Dat kun je doen in een pijpje, in een joint of in een bong maar nog beter voor je gezondheid is het gebruik van een vaporizer.

Dat is bovendien zeer aan te raden omdat je bij het verdampen vele malen meer terpenen binnenkrijgt dan met het verbranden van cannabis. Verdampen doe je namelijk rond de 200 graden Celsius, waardoor er geen teer, nicotine en al die ongezonde stofjes vrijkomen. Bovendien worden er ook geen terpenen en cannabinoïden verbrand, en in een joint wel! Er zijn nog veel meer voordelen te noemen, dus mocht je ook alles willen weten over vaporizers, kom dan eens op een donderdag onze winkel binnenlopen. Dan is onze medicinaal expert aanwezig. Hij weet ontzettend veel over verdampen, de diverse modellen vaporizers en alle voor- en nadelen. Onze winkel ligt aan de Gerard Noodtstraat in Nijmegen. Bekijk onze webshop, stuur een mail of doe ons een belletje, we staan voor je klaar.

[Openingsfoto: Kemedo, Shutterstock]
(advertentie)