(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze cannabisgoeroe en zadenproducent gebruikt zijn tweewekelijkse column om een lans te breken voor cannabis medibles, eetbare medicinale gerechten met al het goede van cannabis. Inclusief de nodige medicinale recepten, we zijn trots dat hij een RollingStoner is: Soma dames en heren!

Lang geleden, in 1968 om precies te zijn, keek ik een film met daarin de acteur Peter Sellers, getiteld I Love You Alics B. Toklas. Ik kende de acteur van zijn The Pink Panter slapstick comedy’s – welke ik erg leuk vond – en had gehoord dat hij in deze film een stoner speelde. Ik rookte toen zelf ook al wiet maar ik had het heilige kruid nog nooit gegeten. De film ging over het eten van cannabisbrownies, spacecake dus. Ik zag in de film dat het eten van cannabis je leven een stuk comfortabeler kan maken en dat het helpt om meer plezier en blijdschap te hebben. Het duurde dan ook niet lang voor ik zelf de keuken in dook om wat cannabisbrownies te bakken.

snoep

Organische cannabis-Pistachesnoep, klik op het plaatje voor Soma’s videorecept

We spoelen de tijd door naar het heden. Sinds die film heb ik altijd cannabis gegeten en sinds ik 11 jaar geleden een open hart operatie onderging zijn cannabis medibles een vast onderdeel van mijn medicatie – of mijn dieet als je het zo zou willen noemen. Fysiek gezien maakt het mij zo ontzettend comfortabel. Neem fibromyalgie, wanneer iemand die daar last van heeft cannabisproducten eet, is de pijn weg en krijgt hij of zij rust voor herstel.

Neem fibromyalgie, wanneer iemand die daar last van heeft cannabisproducten eet, is de pijn weg en krijgt hij of zij rust voor herstel

Cannabis eten werkt ook psychedelisch en kan je meenemen op een aangename innerlijke reis. Het brengt je gemakkelijk in een staat van rust, je kunt je ogen voor de buitenwereld sluiten en diep naar binnen duiken. Door staten als Colorado kunnen we nu eindelijk zien wat eersteklas cannabis medibles voor zieke mensen kan doen. Het blijkt een van de beste manieren te zijn om medicinale cannabis binnen te krijgen. Op mijn YouTube kanaal staan een aantal video’s met de heerlijkste recepten voor cannabis edibles. Sommige van die gerechten heb ik op cannabis cups bereid en met behoorlijk wat mensen gedeeld, en de reacties zijn altijd geweldig!

Wietboter

Eén manier waarop ik de werkzame stoffen in mijn gerechten verwerk, is door er eerst wietboter van te maken. Hier gebruik ik graag een snelkookpan voor. Ik neem 30 gram of meer medicinale kwaliteit wiet (organisch, onbespoten), 2 liter schoon drinkwater, 6 eetlepels organische kokosolie en 2 pakjes biologische roomboter. Dit mengsel kook ik dan een uurtje in de snelkookpan waarna ik het een aantal uur laat afkoelen. De kokosolie en de boter drijven naar boven, en stollen op het water. Ik neem dan de vetten met daarin de opgeloste THC eraf, en smelt dat op een zacht vuurtje in een andere pan en zeef alle plantenresten eruit. Het groene water en de gebruikte wiet kunnen op de composthoop, het met THC geladen kokosolie- en botermengsel bewaar ik in een glazen pot in de koelkast. Dit kan ik gebruiken om verschillende gerechten te maken; zoete gerechten zoals cakes, snoep en koekjes maar ook hartige zoals spaghettisaus.

hasj

Soma’s zelfgemaakte hasj is geweldig om mee te koken

Helemaal gek ben ik op edibles die gemaakt zijn met hasj. Zelfgemaakte hasj is het beste omdat je dan precies weet wat je eet. Hoe beter de hasj is, hoe beter de gerechten worden. THC is oplosbaar in vet, dus om het goed in je lichaam te krijgen en het effect te voelen, heb je vetten nodig. De vier soorten vet die ik graag gebruik zijn kokosolie, roomboter, cacaoboter en notenolie. Een mix van verschillende soorten vet werkt het beste, ik kan het je aanraden.

Soma-ccino, goeiemorgen

Ik ga altijd een of twee keer per week naar de sauna en dan eet ik altijd wat wietsnoepjes. En terwijl ik dan zit te zweten wordt ik zo superontspannen en vrolijk. Het is de meest relaxte manier van helen die ik me kan bedenken. Probeer gerust een van de recepten uit mijn video’s, hieronder zijn een paar links.

Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou kunnen zien als we allemaal cannabisrecepten zouden maken in plaats van oorlog te voeren over de olievoorraden van moeder natuur. Keep it green!

 

(advertentie)