(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Langdurige regen kan behoorlijk irritant zijn voor buitenwietkwekers. In de afbloeifase kan veel regen voor toprot zorgen, maar het vele water kan er ook voor zorgen dat potplanten veel te nat staan. Met een afdak kun je voorkomen dat je oogst in het water valt, zo maak je er een!

Met een paar simpele balkjes en een stuk doorzichtig plastic maak je een afdak die je gemakkelijk over je planten heen zet bij aanhoudende regenval. De constructie is kinderlijk eenvoudig, hij bestaat eigenlijk uit twee grote kruizen die je met elkaar verbindt.

Als je planten op een zachte ondergrond staan, kun je de kruizen gewoon de grond in slaan en ben je snel klaar met het afdak. Staan je planten op een veranda of een andere verharde ondergrond, dan moet je nog even twee voeten maken om je afdak op te kunnen laten staan. Hier is een simpele constructie tekening.

afdak

 

Een aantal dunne latten zijn het gemakkelijkst om je afdak mee te maken. Heb je de constructie in elkaar geschroefd dan kun je het zeil erop nieten of met wat punaises over de drie dwarslatten spannen. Als je wat extra plastic aan de onderkant laat hangen dan biedt bij heftige regenval extra bescherming. Bij lichte regen rol je het gewoon op en als het droog is zet je het hele afdak gewoon ergens anders.

Tot slot nog een heel simpele tip die ervoor zorgt dat je aarde niet te nat wordt. Het beschermt je plant verder niet tegen de regen maar houdt dus wel de aarde droog. Zoek een plastic wegwerpbord dat iets groter is dan de pot van de plant. Knip hierin in het midden een gat waar de stam van je wietplant mooi doorheen past en tenslotte knip je van de buitenrand van het bord naar het midden. Zet dit bord omgekeerd op de pot met de stam van je plant door het gat en je aarde zal niet langer natregenen.

 

En last but not least hopen op een mooi zonnetje. Succes met je buitenplanten!

(advertenties)