(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je kent vast wel beelden van de Amish, een soort religieuze, protestantse sekte in Noord-Amerika waarvan de leden Рruim driehonderdduizend in totaal Рnog altijd hetzelfde leven als eeuwen geleden. Ze verplaatsen zich met paard en wagen, lopen in traditionele kleren, bewerken het land praktisch met de hand en kijken geen televisie. Maar wat ze sinds kort w̩l doen is cannabis kweken!

‘Inside the booming business of Amish cannabis farmers’

Nee, de Amish hebben het niet zo op het modere leven, waarbij je bijvoorbeeld auto’s en elektriciteit al tot die moderne levenszaken mag rekenen. De rond tweehonderdduizend Amish in de VS (de rest zit in Canada) wonen in landelijke omgevingen en leven van de landbouw.

Vanuit voornamelijk Duitsland en Zwitserland emigreerden veel Amish-gemeenschappen vanaf 1737 naar Noord-Amerika omdat hun levenswijze in Europa niet getolereerd werd. Tot onze stomme verbazing echter zagen we in de Britste krant The Daily Mail een reportage over de Amish en… cannabis.

Zoals gebruikelijk doen ze bij de Engelse tabloids niet moeilijk over een lange kop boven artikelen en dus wordt het godswonder afgelopen zondag als volgt aangekondigd: ‘Inside the booming business of Amish cannabis farmers in Pennsylvania where a green revolution is underway: Growers hope to sell $3M worth of crops to mega firms in California and the Midwest by 2025‘.

Groen revolutie onder god’s slippendragers

Jazeker, ook bij die wereldvreemde en afgezonderde Amish is er sprake van een ‘Groene Revolutie’, zo leren we uit de exclusieve reportage. Omdat Amish van nature zo mediaschuw als verlegen aliens zijn, is de toegang van de Britse krant best bijzonder te noemen.

De journalisten moesten wel beloven dat ze geen volledige namen gebruiken en gezichten niet herkenbaar afbeelden. Desondanks is het een heel bijzonder verhaal geworden natuurlijk, want wie had nou ooit kunnen bedenken dat nota bene de Amish zich met onze favoriete plant zouden gaan bezighouden?

Op biowiet spugen de Amish niet

Snel over naar het “kloppende hart van het Amish-land” ofwel Lancaster County, Pennsylvania. Daar woont de oudste Amish-gemeenschap van allemaal, zo’n dertigduizend man sterk. En volgens deze primitieve streng-gelovigen past wiet wonderwel in hun traditie van biologisch boeren.

En geloof het of niet, maar ondanks hun afkeer van moderniteiten is er zelfs een heuse website voor op het internet gemaakt voor de nieuwste, hippe landbouwactiviteit van de Amish: Lancaster County Cannabis – Amish Grown Premium CBD and Delta-8 Products.

Hun biologische (CBD, HHC, Delta 8 en THCO) producten worden, heel modern haha, aan de man gebracht in een online webshop van de wiet-Amish. Grappig en toch wel enige zelfspot getuigend is het bedrijfslogo met paard en wagen, wat we op diverse productlabels terugzien. En je kan zelfs vapes en pijpjes aanschaffen met de zegen van de enige echte Heer.

Bijzondere beelden uit de Amish gemeenschap

En nu is het tijd voor een van de meest aparte filmpjes over wiet die we de laatste tijd gezien hebben (en geloof ons, wij zien er best veel 😉

(advertentie)