(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hou je vast want we gaan weer een veelgehoorde kweekmythe onder de loep nemen. Vandaag gaan we het namelijk hebben over een gerucht dat al jaren doorverteld wordt en misschien heb je het zelfs wel eens geprobeerd. Het geven van sapjes, frisdrank of andere zoete drankjes om je wiet zoeter te laten smaken. 

Wanneer je in de bloeifase vruchtensap, frisdrank of andere zoete drankjes aan je planten geeft in plaats van gewoon water, zouden volgens deze mythe ook je toppen zoeter gaan smaken. Het verhaal is al jaren oud en ik denk dat het menig beginnende kweker letterlijk om de tuin heeft geleid. Je hoeft je wat ons betreft dus niet te schamen als je weleens een van de volgende zoetigheden aan je wietplanten hebt gegeven (staat jouw geheime ingrediënt er niet bij, sapzet hem dan gerust in de comments, vinden we leuk!).

  • Appel- of sinaasappelsap
  • Eiwit
  • Melasse
  • Cola of andere frisdrank

Het verhaal klink logisch, zeker in de oren van een beginnende kweker, want je geeft iets zoets toch? Ook willen mensen gewoon graag iets voor hun planten doen omdat het wachten tot een plant groeit zo lang duurt. En waarom zou je je geliefde planten dan niet verwennen met iets lekkers, zoals je dat ook met je huisdier zou doen?

Helaas heeft het geen enkele zin om je plant dit soort zoetigheden te geven. Je verwent je plant het meeste door geduldig te blijven wachten als je ziet dat ze het goed maken. Al die extra verwennerij kan wietplanten namelijk wel beschadigen, dus het is ook helaas geen kwestie van baat het niet, dan schaadt het niet.

Melasse is de enige zoetigheid die wel iets voor je wietplant kan doen, maar niet vanwege de zoete smaak ervan, en in hele kleine hoeveelheden. Wil je daar meer van weten, lees dan Meer smaak en THC met melasse.

Hoe kan ik dan de smaak van mijn wiet verbeteren?

Tja, nu we dat wietsmaak-ballonnetje voor je hebben doorgeprikt, kunnen we je natuurlijk niet zonder enige nazorg achterlaten. Want hoe kun je dan wel de smaak van je wiet zoeter of gewoon beter maken? Wel, er is genoeg wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je voortaan de heerlijkste wiet kweekt. Te beginnen zoals altijd met de juiste genetica, want daarin ligt de smaak grotendeels al vast. Als je zoete wiet wil kweken, start je cyclus dan met een soort die om zijn zoete smaak bekend staat.

Verder kun je de smaak van je wiet enorm verbeteren door de wiet goed te drogen en lang te laten curen, maar niet voordat je de planten eerst goed hebt gespoeld en op het juiste moment hebt geoogst. Ken je zelf ook een kweekmythe waar je niet helemaal zeker van bent? Stuur ons dan gewoon even een berichtje via ons contactformulier, vinden we leuk 😉

(advertenties)