(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week stond voor ons bijna volledig in het teken van de eerste Jack Herer Cup in Nederland. Aangezien we in de juryvilla zaten, hebben we met veel plezier van de deelnemende wietsoorten gesnoept. Afgelopen vrijdag was de ontknoping, tijdens het evenement zelf in het Amsterdamse Hard Rock Cafe. Uiteraard was CNNBS ook daar van de partij om verslag te doen.

Dames en heren, de Jack Herer Cup staat sinds afgelopen vrijdag ook in Nederland op de kaart. Deze cannabiscup staat natuurlijk geheel in het teken van schrijver, cannabispionier en -activist Jack Herer (18 juni 1939 – 15 april 2010). Jack Herer staat ook bekend als de ‘Emperor of Hemp’ en was een uitgesproken voorvechter voor legale cannabis. Een deel van de opbrengsten van de cup gaan dan ook steevast naar Jack’s levenspartner Jeannie.

Het Hard Rock Cafe is de thuisbasis van alle Jack Herer Cups wereldwijd.

Een deel van de vakjury poseert met Lieve van CNNBS.TV (2e v links)

Boottocht

De eerste Amsterdamse Jack Herer Cup begon afgelopen vrijdag al vroeg met een bezoek aan het Cannabis Museum en een Hemp Expedition. Wij stapten echter daarna in, toepasselijk genoeg op een van de twee boottochten die aan het event zelf vooraf gingen. De met donker glas geblindeerde rondvaartboot vertrok vanaf het Hard Rock Cafe. Onder het genot van een smakelijke sandwich en de nodige joints op het achterdek, voer de boot een uur door de Amsterdamse grachten. Maar daar hebben we eerlijk gezegd niet al te veel van meegekregen. Dankzij het charmante gezelschap van de Boerejongens was de boottocht voorbij voor we er erg in hadden…

Genieten van een joint op het achterdek van de speciale Jack Herer Cup rondvaartboot.

Weedka en joints

Na de boottocht werden we in het Hard Rock Cafe ontvangen met een smakelijke cocktail met daarin een flinke dosis Weedka. Een goede wodka met de smaak van cannabis, geëxtraheerd uit cannabis. Weedka bevat jammer genoeg geen CBD of THC, maar stoned werden we toch wel, door een van de vele joints die op het terras van het Hard Rock Cafe rondgingen.

Op de stand van Growshop High Culture en Kiwi Seeds werden we verwelkomd door een goed gelukte promodame.

Greengo ondersteunt Justice for Johan.

Inmiddels moet het een uur of zes geweest zijn, en werden de gasten binnen en buiten getrakteerd op ultiem vreetkick-eten zoals kibbeling, mini-hamburgers, bitterballen en heerlijke garnalencocktails. Zo hebben we de middag doorgebracht met de deelnemers, de officiële juryleden van de cup en heel veel geweldige wiet en hasj.

Tussen 19.00 en 20.00 uur kwamen de overige gasten over de groene loper het Hard Rock Cafe binnen voor de officiële prijsuitreiking. Vriend van Jack Herer en Sensi Seeds oprichter Ben Dronkers was aanwezig om de ceremonie te openen. Ook de koningin van de hasj, Mila Jansen was van de partij.

Jack Herer Cup 2019: de winnaars

De prijsuitreiking begon om half tien ’s avonds, en was in handen van uberstoners Master Bong en Uncle Stoner. Die hadden het tot middernacht druk met de bekendmaking van alle winnaars uit maar liefst elf verschillende categorieën. De volledige lijst met alle deelnemers en alle winnaars kun je hieronder downloaden. Enkele van de grote winnaars zijn Boerejongens, Easy Times, Cones Greenhouse Secret Farmers, Family First, Original Dampkring, Siberië en Relax.

Sensi Seeds oprichter en vriend van Jack Herer Ben Dronkers opent de officiële prijsuitreiking.

Jack Herer Cup organisator Mark wordt in het zonnetje gezet door Master Bong.

Boerejongens Ruben, Marlies en Rosalie nemen de prijs voor beste edible in ontvangst.

Klik hier voor de volledige lijst met winnaars van de Jack Herer Cup 2019 in Amsterdam (pdf)

Tot slot onze complimenten voor de gastvrijheid, gezelligheid en goede zorgen van organisator Mark, die de Jack Herer Cup al vier keer eerder met succes in Amerika neerzette. Heb je een coffeeshop, zadenbedrijf of een steengoed cannabisproduct en wil je volgend jaar ook deelnemen, neem dan even contact met Mark op en dan zien we je wellicht volgend jaar op de Jack Herer Cup 2020!

(advertenties)