(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ice-wax is een van de meest pure vormen van hasj, het is zelfs zo schoon dat het smelt in de buurt van een vlam. Je kunt het daardoor ook ‘dabben’, net als de populaire cannabisconcentraten. En RollingStoned zou RollingStoned niet zijn als we je niet zouden vertellen hoe. 

Zoals je in de kop van dit artikel kunt lezen is dit de tweede stap in het maken van ice-wax. In de eerste stap hebben we uitgelegd hoe je ervoor zorgt dat je knipafval een kwaliteit heeft die goed genoeg is om ice-wax van te maken. Heb je het gemist, lees het dan nog even terug in Ice-wax die smelt als boter! (stap 1).

Aan de slag

Als je het juiste knipafval eenmaal in de vriezer hebt zitten is het tijd om over te gaan tot het maken van de ice-wax. Je hebt drie schone 5 liter emmers nodig en een set bubblehasj zakken. Je hebt een 220, 160, 120, 90, 73 en 45 micron zak nodig om ice wax te maken. De zakken zijn niet overal te koop maar we hebben een set van 8 zakken gevonden. En ijs en het knipafval natuurlijk.

Het juiste ijs

Voor het ijs is het belangrijk dat het gebroken is. Gebroken ijs heeft namelijk scherpe randjes die de trichomen makkelijker doen afbreken. Het gemakkelijkste is het om een aantal grote zakken ijs te kopen in de supermarkt en die met een hamer kapot te slaan. Maak er geen slushpuppy van, grote brokken goed bevroren ijs zijn het beste, stop ze na het kapot maken nog even terug in de vriezer op standje noordpool.

De emmer vullen

De 220 micron zak gebruik je om het plantmateriaal van het water en de trichomen te scheiden. Dus doe deze in een van de emmers en vouw de bovenste rand van de zak over je emmer heen. Ongeveer net als wanneer je een nieuwe vuilniszak in je vuilnisemmer doet. Maak ook vast ruimte in de koelkast, de 5 liter emmer moet er namelijk in kunnen staan.

Begin de zak te vullen met een laag van ongeveer 8 centimeter ijs. Hierop gaat een laag knipafval van ongeveer 5 cemtimeter, gevolgd door weer een laag ijs en een laag knipafval en tenslotte eindig je weer met een laag ijs. Als het goed is zit de emmer nu zo’n beetje vol.

Nu moeten we water toevoegen. IJskoud water, want we willen niet dat het water de scherpe randjes die we zo zorgvuldig hebben gemaakt, doet smelten. Neem daarom een nieuwe zak met ijs, en mix die met water in een van de andere emmers. Wanneer het water ijskoud is giet je het bij de emmer met het knipafval die nu helemaal gevuld is met ijs, knipafval en water. Zet de emmer na het vullen in de koelkast.

Mixen

Na ongeveer 20 minuten haal je de emmer weer uit de koelkast en zet je hem op de plaats waar je wil gaan mixen. In de gootsteen is meestal de beste plek.Vouw de rand van de zak weer terug omhoog en begin met het roeren. Met een grote stalen lepel roer je de mix vijf minuten lang heel stevig door. Wat je ook kan doen is een grote houten pollepel in een boormachine vastzetten en zo machinaal roeren. Wanneer je bijna klaar bent met het roeren moet je de zak wat optillen zodat al het materiaal zich aan de onderkant van de zak verzamelt en het door het filter van de zak kan vallen. Na het roeren zet je de hele emmer nog eens 20 minuten in de koelkast.

Daarmee zijn we aan het eind gekomen van stap twee van het maken van eersteklas ice-wax. Morgen zullen we verder gaan en onze mix door de verschillende zakken heen filteren.

(advertentie)