(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een maandje geleden schreven we hier hoe je de lekkerste ice-hasj kunt maken zonder bubble bags of Ice-o-lator zakken. De buitenwiet correspondent had toevallig nog wat knipafval van zijn autoflowers in de vriezer liggen en wilde de ‘gumby’ methode wel eens proberen. 

Hallo hasjkikkers!

Aan het begin van deze zomer kweekte ik buiten twee leuke autoflower planten. Het was een Skunk #1 en een White Diesel Haze. Heerlijke wiet en mooie autoflowers die tot een aardige hoogte uitgroeiden. Autoflowers produceren vaak iets meer blad en dus had ik na het knippen een redelijke hoeveelheid knipafval van deze twee plantjes.

Hierboven zie je de twee planten en een deel van het knipafval. Ik deed het knipafval gelijk na het knippen in de vriezer en toen ik het verhaal over de gumby hasj las dacht ik gelijk: dat ga ik doen! Het leek me een perfecte methode aangezien ik geen monstergrote hoeveelheden knipafval had en ook geen bubble bags. Zo gezegd zo gedaan…

Spulletjes verzamelen

Eerst heb ik wat spulletjes bij elkaar verzameld die ik nodig zou hebben om de gumby hasj te maken. De meeste dingen had ik wel in huis maar niet alles. Zo moest ik even langs de dierenwinkel voor een stuk aquariumslang en heb ik een paar zakken ijsblokjes en een rol bakpapier gekocht bij de supermarkt.

20140820_164327

Hierboven zie je alles wat ik gebruikt heb om de gumby hasj te maken. Een pollepel in de boormachine maakt een prima mixer voor gumby hasj. Verder heb je nodig: bakpapier, twee emmers, ijsblokjes, een aquariumslang en natuurlijk je knipafval.

Ice bucket challenge

In de ene emmer maakte ik vast wat ijskoud water met behulp van wat ijs. Ondertussen vulde ik de andere emmer achtereenvolgens met een laag ijs, knipafval, ijs, knipafval, enzovoorts tot de emmer vol was. Daarna het ijskoude water erbij gedaan en mixen maar! In het verhaal over gumby hasj staat dat je 10 minuten moet mixen, maar daar heb ik voor de zekerheid 15 minuten van gemaakt.

Ik denk dat mijn boormachine een beetje te hard tekeer ging want door het mixen molde ik per ongeluk de emmer. Ik heb de boel toen snel overgegooid in de andere emmer en ben verder gegaan met mixen. Er zat alleen een barst in de emmer dus er is gelukkig niets van het water verloren gegaan.

Het doek wat je hierboven ziet is trouwens van een oud klamboe wat ik nog had liggen, het bleek heel handig om hiermee het knipafval na het mixen uit het water te halen. Wat overbleef was ijskoud groen gekleurd water.

Wachten en zuigen…

Bij deze manier van ice hasj maken gebruik je dus geen bubble bags maar wacht je tot de THC-kristallen naar de bodem zijn gezakt. Het duurt vier uur en dan kun je het water vanaf de bovenkant afziugen met de aquariumslang. Als er nog ongeveer een centimeter water in de emmer zit giet je alles over in een pot (ik gebruikte zelf een ovenschaal) en laat het weer twee uur staan om ook het laatste water weg te zuigen. Aan het einde kun je een maatspuitje gebruiken om voorzichtiger te werken. Je moet ervoor zorgen dat je niet per ongeluk kristallen mee opzuigt.

kristallen

Hier zie je de THC-kristallen onder in de ovenschaal 

Het allerlaatste water haalde ik weg door het met een hoekje van een vel keukenpapier op te zuigen. Daarna moet je het THC/water mengsel op een stuk bakpapier scheppen en laten drogen. De volgende dag was het al aardig droog. Een paar dagen later heb ik er gewoon een balletje van gedraaid. De ice hasj plakt enorm maar is met een mes toch vrij gemakkelijk van het bakpapier te halen. Het ruikt en rookt heerlijk zoet en is enorm potent kan ik jullie vertellen!

20140821_062551

En dat was mijn ice bucket challenge. Hierbij nomineer ik Bio Bertje, The Kweker en Elmo om hetzelfde te doen 😉 Succes mannen! Hehe

Jullie buitenwiet correspondent

(advertenties)