(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Goed nieuws voor iedereen die dacht dat we inmiddels mijlenver achterliggen in de wereld op cannabisgebied. Volgens HERB – dat toch zeker in de top-10 van cannabisgerelateerde websites wereldwijd staat – moet je voor de allerbeste wiet nog altijd naar Nederland …mits je Amerika niet in kunt komen dan.

Het ooit zo progressieve gedoogbeleid zorgde ervoor dat Nederland cannabisland bij uitstek werd. De beste zadenbedrijven waren altijd vanzelfsprekend Nederlands. Die maakten wereldberoemde wietsoorten die tot in de perfectie gekweekt werden om openlijk in de Nederlandse coffeeshops verkocht te worden. Amsterdam was de cannabishoofdstad van de wereld en bood jarenlang onderdak aan de Amerikaanse High Times Cannabis Cup.

In Amsterdam rook je nog steeds (bijna) de beste wiet ter wereld. Foto: Ewais, Shutterstock

Maar wat is er na jarenlang stelselmatige demonisering en een beleid van repressie nog over van de Nederlandse cannabisstatus? En hoe staan we ervoor in vergelijking met andere landen? Wel, volgens HERB, een van de grootste online cannabismagazines ter wereld, doen we het nog niet zo slecht en zijn we alleen nog door Amerika voorbijgestreefd. Er valt dus nog best wat te redden – als dat verdoemde ministerie van Justitie en Veiligheid maar eens stopt met liegen…

Top-10 landen met de beste wiet volgens HERB

  1. Amerika
  2. Nederland
  3. Afghanistan
  4. Australië
  5. Jamaica
  6. Canada
  7. Uruguay
  8. Zuid-Afrika
  9. Spanje
  10. India

Op Amerika na de beste

Herb publiceerde op de valreep van jet jaar nog even een top tien van landen waar de beste wiet te halen valt. Daarin komt Nederland er helemaal niet zo slecht vanaf, alleen in Amerika roken ze betere wiet. Over ons land schrijft de website het volgende:

 


Het praktische en tolerante Nederland was wijs genoeg om ’s werelds eerste cannabis vakantiebestemming te creëren: Amsterdam, met zijn beroemde coffeeshops waar toeristen naar hartelust kunnen genieten van wiet en hasj.
Nederlandse zadenveredelaars staan al meer dan veertig jaar wereldwijd bekend als de beste in de wereld als het aankomt op het maken van nieuwe genetische cannabis meesterwerken. Veel van de meest belangrijke bouwstenen van moderne wietsoorten werden in Nederland gemaakt. Inclusief legendarische wietsoorten als Skunk #1, Northern Lights #5, Big Bud en Super Lemon Haze.


 

Nou, die kunnen we in ons zak steken! Opvallend is verder dat Spanje – waar tegenwoordig toch ook een enorme hoeveelheid wietzaden geproduceerd worden en een grote cannabiscultuur groeit – ‘slechts’ op de negende plek staat in de lijst. In Australië produceren ze kennelijk betere wiet. Maar ja, daar is het ook altijd lekker weer.

(advertentie)