(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Weleens gehoord van de Solo cup challenge? Dat is een sportieve vriendschappelijke competitie onder hobbykwekers om te zien wie het meeste wiet kan oogsten van een wietplant in een pot niet groter dan een plastic bekertje. Het is ongelooflijk om te zien wat sommige kwekers daar nog uit weten te toveren!

Solo is een producent van Amerikaanse wegwerpbekertjes voor bier, die ontzettend populair zijn onder hobbykwekers. Zij gebruiken de rode plastic bierbekers echter niet om uit te drinken maar om hun wietplanten de eerste weken in te laten groeien.

Solo cup challenge

Sommige kwekers laten het echter niet bij de eerste groeiweken alleen en maken er een wedstrijd van om zoveel mogelijk wiet te oogsten in zo’n klein bekertje. De regels? Alle wortels moeten in de bekertjes groeien, er mogen geen pompen worden gebruikt en ook autoflowers moeten bloeien onder een 12/12 lichtschema.

Waar de allereerste Solo cup challenge precies is begonnen is lastig te achterhalen maar op diverse Engelstalige kweekforums worden ze gehouden. En dat levert spectaculaire plaatjes op; we zochten de dikste wietplanten in Solo cups voor je bij elkaar. Geniet ervan, dat deden we zelf namelijk ook.

En wat denk je, kun je zelf een nog dikkere wietplant kweken in een plastic bekertje? Of heb je misschien al een Solo cup challenge op je naam staan? Post er dan een foto van in de reacties, we kunnen geen genoeg van krijgen namelijk.

(advertenties)