(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Goeiemorgen! Vraagje; hoe kun je je dag beter beginnen dan met een vers kopje wiet-thee? Wiet-thee is heerlijk, makkelijk te maken en een zeer effectieve en snelle manier voor patiënten om te medicaten. Een beetje wiet, wat volle melk en een theezakje is alles wat je ervoor nodig hebt.

Er zitten met name voor patiënten veel voordelen aan een vers kopje wiet-thee. Wiet-thee is snel en makkelijk te maken (eventueel door hulpverleners) en er zijn geen grote hoeveelheden wiet voor nodig. Je hoeft niets te roken en het effect is snel merkbaar dus pijn en andere klachten worden snel verlicht. En het is ook nog eens een heel natuurlijke manier, een kopje thee in de ochtend ben je immers wel gewend.

Ook voor wie gewoon lekker high of stoned wil worden is wiet-thee een uitkomst. Geen gedoe met wietboter maken of een hele cake bakken maar gewoon even een bakkie thee zetten en naar binnen slurpen. Hier komen te benodigdheden.

  • 2 tot 3 gram wiet (gebruik gerust wat kleine topjes of knipafval als je zelf kweekt, ik bewaar dat van mij na het knippen altijd meteen in de vriezer)
  • Theezakjes
  • Suiker of honing
  • Volle melk
  • Een theezeefje en een theepot

Wiet-thee maken

Stap 1 – Zet een ketel (of pan als je geen ketel meer hebt) met een liter kokend water op een laag pitje, en laat hierin de thee trekken. Verwijder het theezakje als je de thee sterk genoeg vind. Voeg er 300 milliliter volle melk en suiker of honing naar smaak aan toe en doe er meteen ook de wiet bij. De werkzame stoffen uit de cannabis lossen voornamelijk op in vetten, vandaar dat ik een volle melk gebruik, belangrijk! Roer het even goed door.

Stap 2 – Laat het mengsel een minuut of tien op een zacht vuurtje koken en roer het af en toe goed door zo dat alle cannabinoïden in de melk kunnen oplossen. Je keuken zal na deze tien minuten koken wel een beetje naar de wiet gaan ruiken die je gebruikt.

Stap 3 – Neem de ketel van het vuur en plaats een theezeefje over je theepot. Giet de thee door de zeef heen over in je theepot en laat de thee een beetje afkoelen.

Stap 4 – Relax en schenk een heerlijk kopje verkwikkende wiet-thee in met alle medicinale eigenschappen van de wiet die je gebruikte. In de thee zit nu niet alleen THC, maar ook de andere cannabinoïden. Het zal ook licht groen kleuren omdat er bladgroen (chlorofyl) in de thee gekookt is. Zoals je later in dit artikel kunt lezen is dat alleen maar goed, want chlorofyl is erg gezond.

Optioneel

Combineer de thee eens met een smakelijke edible. Ik geniet zelf altijd graag van een cannabiskoekje bij mijn thee. Die bestaan voor een groot deel uit wietboter en zijn behoorlijk sterk. Je kunt de thee ook gemakkelijk in een thermosfles meenemen naar plaatsen waar roken niet is toegestaan.

Gezondheidsfeiten: Bladgroen (chlorofyl) uit cannabis drinken is vergelijkbaar met het eten van groenten. Wanneer je lichaam chlorofyl verteert komt er magnesium vrij en dat is een essentieel mineraal voor de gezondheid van cellen en meer dan 300 lichaamsfuncties zoals de productie van het antioxidant glutathion, de regulering van de bloeddruk, de suikerspiegel, zenuwfuncties en eiwit synthese. De meeste mensen krijgen er bovendien niet genoeg van binnen.

Voedsel dat van nature rijk aan chlorofyl is, zijn de donkergroene bladgroentes, tofu, zaden, noten en volkoren producten. Chlorofyl is ook een goede bron van de vitaminen A, C, E en K. Het helpt bij het goed functioneren van bloedstolling en wordt ook gelinkt aan het voorkomen van kanker omdat het kankerverwekkende effecten tegen gaat. Het beschermt bovendien het DNA tegen schade door giftige stoffen afkomstig van schimmels zoals aflatoxine. Het heeft een ontgiftende werking, beschermt de huid, verbetert de spijsvertering en speelt een duidelijke rol voor een gebalanceerd lichaamsgewicht. Last but not least heeft chlorofyl een helende werking op aandoeningen zoals arthritis en fibromyalgie.

Door: General Fry Eye
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)