(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij haalde er zelfs het NOS Journaal mee, de hoge ambtenaar van het ministerie van Veiligheid & Justitie die thuis een wietkwekerij met 114 planten had draaien. Meer dan genoeg in veel gemeenten om drie maanden je huis uit te worden gezet, dus wij zijn benieuwd of die draconische straf nu ook boven het hoofd van deze Hank G. hangt…

Justitie-ambtenaar met wietplantage

De provincies Noord-Brabant en Limburg worden door de hennepjagers van justitie wel ‘de wietschuur van Europa’ genoemd, maar wie had gedacht dat ook de mensen van het anti-wiet ministerie zelf naar hartenlust cannabis kweken?!

Afgelopen week – op dinsdag om precies te zijn – werd er bij de hoge ambtenaar een plantage met liefst 114 wietplanten aangetroffen in zijn huis in het Brabantse Nieuw-Vossemeer. Hoewel justitie het incident probeert te bagatelliseren door van ‘een kleine hennepplantage’ te spreken, is niets minder waar. Gedoogd worden 5 planten en in heel veel Nederlandse gemeenten is een hoeveelheid van 20 of meer al genoeg om als ‘handelsvoorraad’ of ‘grootschalige wietteelt’ te worden aangemerkt, met meestal 3 maanden gedwongen huisuitzetting als sanctie.

Gelijke monniken, gelijke kappen

Ook zo benieuwd of justitie tegen het eigen personeel net zo meedogenloos is als tegen jou en mij als wij gepakt worden met wietplanten? [beeld: Lightspring/Shutterstock]

Gelijke monniken, gelijke kappen… wij zijn nu toch heel benieuwd of deze voormalige gevangenisdirecteur – hij werkte bijvoorbeeld jaren als plaatsvervangend directeur in de nor in Middelburg en zelfs bij de beruchte streng beveiligde gevangenis in Vught – net als vele andere Nederlanders zijn huis uit moet. Tegenwoordig is de man manager op de automatiseringsafdeling van het ministerie van Veiligheid & Justitie, dus heeft hij allicht toegang tot bergen vertrouwelijke informatie. En dat maakt hem per definitie kwetsbaar voor corruptie als hij contacten heeft in het ‘criminele circuit’ dankzij zijn wiethandel.

Schijnheiligheid troef

Vanzelfsprekend is de justitie-ambtenaar direct geschorst zodra de kwekerij ontdekt werd. Een woordvoerder van justitie zegt het zo in de media: ‘Hij is geschorst gedurende het onderzoek van het Openbaar Ministerie. Of er nog consequenties volgen, hangt af van de resultaten van dat onderzoek.’

Ook de vrouw van de wietkwekende justitie-ambtenaar is opgepakt afgelopen week, al is niet bekend gemaakt waarvan zij precies verdacht wordt. Heel cynisch is wel weer dat beide verdachten actief zijn ‘binnen de christelijke gemeenschap in de gemeente Steenbergen’ en bij een Rotterdamse stichting ‘die hulpverlening biedt aan mensen in nood, zoals daklozen en verslaafden’. Over hypocriet gesproken.

PowNed weet dit weekend te melden dat de wietkwekende ambtenaar op Goede Vrijdag om vergiffenis heeft gevraagd. De dochter van Hank G. wordt ook even geciteerd over het incident, zij zegt: ‘Wij hebben Jezus met ons en dat is onze rechter’.

Het zal ons benieuwen

Begrijp ons goed: wij pleiten er nooit voor om iemand hard te straffen als ie zich bezighoudt met wietteelt. Maar het zou toch van enorme klassenjustitie getuigen als deze Brabander die werkt bij het ministerie dat direct verantwoordelijk is voor zoveel leed bij wiettelers, nu niet zelf zijn kop ziet rollen. En dus net als talloze andere lotgenoten – die vaak niet eens 114 planten hebben staan – drie maanden zijn eigen huis niet in mag van zijn burgemeester.

Maar goed, dit is Nederland, het land van de talloze achterkamertjes en vriendjespolitiek dus het valt allemaal nog te bezien…

[openingsbeeld: Taro Istok/Shutterstock]
(advertenties)