(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het knippen van wiet is een bezigheid waarvoor de nodige mankracht moet worden opgetrommeld, zeker als het gaat om flinke hoeveelheden. In Tilburg werd zo’n oogstfeestje deze week ruw verstoord en zorgde de wijkagent ervoor dat een dozijn hardwerkende wietknippers deze Pasen geen zwart geld kan laten rollen…

Pas op voor de wijkagent

Vergeet de Taskforce Hennepbestrijding of hoe al die zwaar gesubsidieerde politieclubjes ook mogen heten. Het is de wijkagent om de hoek waarvoor we moeten oppassen! Neem de wijkagent die in Tilburg maandag wat aan het surveilleren was. Zo’n man kent de buurt op zijn duimpje en dus viel het hem in de Kalverstraat op dat er ‘meerdere auto’s geparkeerd staan bij een woonhuis die hij daar eerder niet gezien heeft’ (citaat politiebericht).

‘Henneplucht’

De dappere diender besluit poolshoogte te gaan nemen. Toevallig komt er net een man van het terrein en daarmee wil de wijkagent wel eens een babbeltje maken. We citeren de Politie Tilburg: ‘De man maakte een zenuwachtige indruk. Vervolgens kwam een busje vanuit de richting van het pand aangereden. De diender besloot een controle in te stellen, Hij rook vanuit het voertuig een sterke henneplucht.’

Politiekiekje van de dozen wiet die nog geknipt moesten worden…

Met nog meer politiemensen, de zenuwachtige man en de chauffeur van het busje – we zijn nu eenmaal in het gezellige Brabant nietwaar – wordt de woning onderzocht. ‘daar zag hij (de wijkagent in kwestie, red.) veel activiteiten’, meldt de Tilburgse gendarmerie verder.

Geen vrolijk Pasen

En je raadt het al, die activiteiten komen neer op het knippen van wietplanten. Tien mensen zaten aan de kniptafel toen de politie een einde aan alle gezelligheid maakte, de boel inpakte – 5 grote dozen met hennep, volgens de popo goed voor 150 tot 200 kilo plus wat kleingeld en twee auto’s – en het tiental plus de twee eerder genoemde mannen richting politiebureau stuurde.

Geen vrolijk Pasen dus voor dit dozijn wietknippers, met dank aan de wijkagent 🙁

(advertentie)