(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een beetje zelfbewuste blower gebruikt tegenwoordig een vaporizer om op het juiste niveau te komen. Deze handige apparaatjes zijn tegenwoordig al haast standaard blowersgereedschap, dus de kans is groot dat ook jij thuis inmiddels een behoorlijke berg verdampte wiet hebt liggen. Daar kun je nóg een keer superstoned van worden als je er cannabismelk van maakt, lekker met een beetje honing of cacaopoeder!

Als je je vaporizer dagelijks of bijna dagelijks gebruikt, heb je al snel een aardige berg verdampte wiet. Gooi dat niet weg, je kunt het namelijk goed hergebruiken en een tweede keer high van worden. Niet door het te roken, maar door het te verwerken in een vette wietboter of zoals we hier zullen beschrijven in een heerlijke warme cannabismelk. Cannabismelk is supermakkelijk te maken en smaakt erg lekker met een beetje honing of een anijsblokje. Ben je geen fan van melk, dan gaat een kopje chocomel er waarschijnlijk wel in. Met een beetje cacaopoeder en wat suiker is dat ook snel gefixt. Cannabismelk is dus heel veelzijdig zoals je merkt.

20160617_095118

Verdampte wiet en wat volle melk is alles wat je nodig hebt om het ideale slaapmutsje te maken

Wanneer je verdampte wiet rookt zul je er niet veel van merken. Bovendien is dat ook een beetje nutteloos want je kocht juist een verdamper zodat je geen rook meer binnen hoefde te krijgen. De smaak van verdampte wietrook is daarnaast ook niet lekker, alle terpenen en aroma’s zijn al uit de wiet verdampt. Toch bevat verdampte wiet nog een aardige hoeveelheid THC en kun je er nog goed high van worden. Door er wietmelk van te maken krijg je hetzelfde lang aanhoudende effect als je van andere ‘edibles’ krijgt. Je kunt er wel zes uur lang stoned van zijn dus doe rustig aan met deze cannabismelk en probeer het bijvoorbeeld eerst eens ’s avonds, wanneer je geen werk meer te doen hebt.

Cannabismelk maken

Het recept voor cannabismelk is verrassend simpel en het maken ervan kost je niet langer dan een kwartiertje. Als je niet van de smaak van melk houdt, zorg dan dat je wat cacaopoeder in huis haalt om de cannabis-chocomel van de cannabismelk te maken. Honing of anijsblokjes smaken ook erg lekker in cannabismelk.

cannamilk kopie

Een kwartiertje op een laag vuur laten pruttelen…

Als basis heb je een vette melk nodig, geen magere melk dus maar volle melk, hoe vetter hoe beter. Dit is omdat de THC goed in de melk te kunnen laten oplossen. THC is namelijk wel in vet oplosbaar, maar niet in water dus magere melk kan niet zoveel cannabinoïden opnemen. Om een lekkere sterke cannabismelk te maken heb je ongeveer vier tot vijf keer zoveel verdampte wiet nodig als de hoeveelheid die je zou gebruiken als je onverdampte wiet zou nemen. Gebruik je bijvoorbeeld vier gram verdampte wiet op een kopje cannabismelk dan kun je ervan uitgaan dat je de hoeveelheid THC van ongeveer een gram wiet binnenkrijgt.

In principe is het maken van cannabismelk een kwestie van melk aan de kook brengen, de verdampte wiet toevoegen en het mengsel een kwartier op een zacht vuurtje laten pruttelen. Blijf de melk ondertussen steeds doorroeren en zeef de verdampte wiet er naderhand uit met een fijne keukenzeef.

Cannabismelk is een heerlijk om je ’s avonds in slaap te helpen. Een kop warme melk maakt sowieso al een goed slaapmutsje, maar op cannabismelk slaap je helemaal als een os. Het is gemakkelijk per kopje te maken en kost je ook nog eens niets, aangezien je wiet hergebruikt.

Openingsfoto: Eskymaks, Shutterstock.com

(advertentie)