(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Polm is een heerlijke zoete hasjsoort. Er zijn verschillende soorten polm, en ook de kwaliteit ervan wisselt. Die is uiteraard afhankelijk van de oorsprong en de wietsoort waar het van gemaakt wordt. Maar met een paar alledaagse spullen en een beetje mooie zelfgekweekte wiet maak je gewoon zelf de heerlijkste polm. 

Deze methode om zelf polm te maken is snel, gemakkelijk en zeer goedkoop. Niet bedoeld om de volgende hasjbaron mee te worden, maar wel om gewoon een klein beetje wiet in een klein beetje polm te veranderen. De smaak en het aroma van deze polm is geweldig en hoe beter de wiet is die je ervoor gebruikt, hoe lekkerder ook de polm is die je eraan overhoudt. Je kunt het ook heel goed maken van knipafval of als je een echte cannaseur bent gebruik je je beste wiettoppen. Wat heb je nodig?

  • Een paar gram wiet of knipafval
  • Een wasmachine beschermzak met fijn gaas, een stuk vitrage of een pantykous
  • Een potje om de wiet in te schudden
  • Een schone hals van een colafles met dop
  • Een schoon kwastje

Je moet wellicht even zoeken voor het juiste gaas voor je zelfgemaakte polm. Sommige wasmachine beschermzakken hebben zulk fijn gaas, en ze kosten bijna niets. Mocht je die niet kunnen vinden dan kun je ook een stuk vitragestof gebruiken of een panty, al zijn die vaak iets te grof gemaasd voor dit doel.

Vermaal de wiet met een grinder en stop het in het potje. Span daar het gaas overheen en daaroverheen de hals van de colafles. Nu is het een kwestie van schudden zodat de pollen (trichomen) van de wiet door het gaas vallen en in de colafleshals terecht komen. Met het kwastje veeg je ze naar beneden zodat ze in de dop verzamelen. Even bij elkaar drukken met je vingers en je hebt een heerlijk stukje polm. De trichomen vallen extra makkelijk door het gaas heen wanneer je de wiet en het potje eerst een nachtje in de vriezer zet. Enjoy!

Schermafbeelding 2016-06-16 om 15.39.26

 

(advertentie)