(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De afgelopen twee lockdownmaanden, zorgden er ook voor dat cannabisguru Soma in de pen klom voor een column over cannabis en corona. Goeie ouwe Nederwiet is volgens hem namelijk een geweldige bondgenoot in deze tijden van de angst voor het oprukkende en muterende virus. Hij raadt het iedereen aan, en daar kunnen wij het natuurlijk alleen maar mee eens zijn…

Hier zijn we dan, na een jaar van lockdowns en opsluiting in onze eigen huizen. Een jaar zoals ik nog nooit meemaakte, in de bijna 26 jaar dat ik in de magistrale hoofdstad Amsterdam woon.

Weg, over, uit.

In al die tijd heb ik behoorlijk wat vrienden gemaakt in de stad, en heb ik vele favoriete restaurants ontdekt. Plekken om heerlijk uit eten te gaan en waar ik de eigenaars ken en liefheb. Ik houd van het eten dat zij met zoveel liefde klaarmaken. En ik houd ook van het gevoel dat hun restaurants me geven als ik er ben, maar dat alles is nu weg. En mijn uitbatende vrienden zijn ofwel blut, ofwel gebroken door de lockdowns.

Als cannabis professional zitten er in mijn vriendenkring ook veel coffeeshopeigenaars, wiens winkels illegale straatdealers al decennia op afstand houden. Ze zijn bijna van de kaart geveegd door de maatregelen en de avondklok. Als fervente bezoeker van sauna’s houd ik ook van de vrije Hollandse sfeer …weg!

Dit is het land waarin ik mijn hart-operaties onderging, waar ik geboortes meemaakte en mijn zoontje zeven heb zien worden. Hij ziet nu volwassenen die maskers dragen en hun lach niet kunnen laten zien. Er heerst angst in mijn geliefde Nederland, en het verspreid zich als een gevaarlijk virus. En als je het in je hoofd haalt om hun beweegredenen te betwijfelen: testen, avondklokken, lockdowns of integriteit …dan wordt je neergehaald of gearresteerd.

Cannabis leert je het tegenovergestelde; knuffels, handen ineen en elkaar helpen

Cannabis

Ik wrijf nog eens in mijn ogen, is dit echt Amsterdam? Maar dan weet ik het: zoveel andere steden en landen zitten ook in lockdown. En in tegenstelling tot mijn Duitse vrienden bijvoorbeeld, heb ik toegang tot een van de beste vrienden die je maar kunt hebben in lockdowntijd: cannabis
Yes, cannabis. Miraculeuze plant die talloze lichamelijke en psychologische problemen verlicht.

Hoe helpt wiet tijdens een lockdown? Nou, in het voorjaar en in de zomer kweek ik buiten een paar wietplanten op mijn dakterras, naast verschillende andere groentes en kruiden. Het is niet zo erg om verplicht thuis te zijn als je kunt tuinieren.
Psychologisch en spiritueel is cannabis een van de beste middelen tegen stress voor de mensheid. Denk er maar eens goed over na; je hersenen maken er zelfs nieuwe cellen en verbindingen door aan! Knappe jongen die mij vertelt dat het aanmaken van nieuwe hersencellen geen hulp is tijdens een lockdown. Ik heb het getest en het helpt.

Wiet opent je hart

Sociale afstand uit angst voor het virus, is een van de zwartste kanten van de maatregelen. Onze knuffels wegnemen en onze warme handdrukken of een troostend schouderklopje. Cannabis leert je het tegenovergestelde; knuffels, handen ineen en elkaar helpen. Het opent wat angstmaskers dicht houden: je hart chakra. En het is juist nu zo belangrijk voor mensen om een open hart te hebben, en om kinderen te leren hun hart te openen.

Niet de angst voor het onbekende maar vertrouwen in het nieuwe. Vertrouwen in het eeuwige, de natuur, het leven, de maker van dit alles, of God als je het zo wilt noemen. Cannabis helpt mij om in een meditatieve staat te komen, om diep naar binnen te keren en te bidden over alles en niets.
Ik heb – daarover gesproken – gemerkt dat de lockdown mij de gelegenheid geeft om meer en vaker te bidden.

Lekker lachen!

Wat ik ook geweldig vind aan cannabis in lockdowntijd, is dat het me aan het lachen maakt. Het helpt me om mijn gevoel voor humor vast te houden, iets dat je gemakkelijk kwijt raakt in deze tijd. Tot slot heb ik steun aan cannabis door mijn broeken van henneptextiel. Gelukkig kan ik die nog online en in de stad in persoon verkopen. Cannabis houdt mijn hoofd boven het spreekwoordelijke water. Ik adviseer iedereen die angstig is door corona (en iedereen die dat niet is), om wiet te gebruiken. Het helpt echt om uit je angst te stappen.
Keep it Green!

Soma

 

(advertentie)