(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee weken geleden ging onze razende kweekverslaggever Bio Bertje als een speer door de groeifase en eerste bloeiweken van zijn Banana Krumble wietplanten. Deze keer beslaat het verslag een iets kortere maar zeker niet minder spectaculaire periode. De planten worden topzwaar en paars, geven een sterke geur af en Bertje stevent vol vertrouwen af op een geslaagde oogst…

Hoi, lieve lezers!

De Banana Krumble (oftewel Banana Punch x OG-Kush) van Green House Seeds groeit fantastisch! De buds krijgen al een duidelijke paarse kleur en zitten boordevol met trichomen. Alle zijtakken en ook de hoofdstammen hebben nu vette cola’s; het zijn harde en compacte toppen. Ze glinsteren in het licht van de flits als ik een foto in het donker neem en het ziet er bijna uit als kleine sterren in een groen universum… geweldig!

Acht mooie Banana Krumble dames in vier grote potten met biologische aarde en voeding.

Topzware bananenwiet

De toppen zijn inmiddels al zo zwaar, dat ik nu heel blij ben dat ik twee netten (trellis in het Engels) in mijn Homebox Ambient R120 groeitent heb opgehangen. Deze geven steun aan de planten en de topzware takken. Daarmee kunnen de buds harder groeien, want de takken hoeven niet dikker te worden om het gewicht te houden.

De mooie groene kleur van de bladeren en de ongelooflijk mooie dikke en paarse buds, laten zien dat de planten heel gezond zijn. De BioTabs voeding evenals het spectrum en de sterkte van het licht zijn perfect voor hun ontwikkeling. De twee SANlight Q4W-Gen.2 LED-lampen aan weerszijden van de tent branden op 100% van hun vermogen, en hangen op 40 cm afstand boven de toppen van de planten. De extra lange Q3WL-Gen.2 in het midden van de tent is gedimd op 80% en hangt ook op 40 cm afstand.

Just add water

Ik giet alleen puur kraanwater op mijn aarde in de 20-literpotten, omdat de BioTabs voeding de hele cyclus door werkt. De tabletten reguleren ook de pH-waarde van het medium. Daarom hoef ik het kraanwater niet af te zuren en hoef ik ook de EC- en pH-waarde te meten. Dat spaart me een hele hoop werk en tijd, en is supermakkelijk!

De geur van de acht planten is nu supersterk en het aroma is verrukkelijk! Het is zoet en fruitig met een vleugje van Kush, en doet mij steeds weer watertanden als ik de tent open. Het is als het ware een wolk van geur die je tegemoet komt, en daarom open ik de tent niet te vaak, hoe leuk het ook is. Ik niet natuurlijk niet dat de hele kamer waar mijn groeitent staat naar wiet ruikt. Altijd aan de buren denken en geen geuroverlast veroorzaken!

Volgens het boekje

Tot nu toe loopt de kweek uitstekend en ben ik helemaal tevreden over de kwaliteit van de genetica van Green House Seeds. Zowel de kwaliteit van de toppen met hun dikke laag trichomen, als ook de waarschijnlijke gulle opbrengst zijn ver boven het gemiddelde. De beschrijving van de soort in de catalogus klopt ook precies. Alle planten groeien precies zo als Green House Seeds het aangeeft en daarover ben ik heel blij, omdat dit zeker niet altijd het geval is bij alle zadenbedrijven.

Ik ben benieuwd hoe het volgende keer verder gaat, en hoop jullie ook. Tot dan!

Jullie Bio Bertje!

(advertentie)