(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Bertje gaat Banana Krumble haar allerlaatste week in. Dat betekent een kweekverslag van de allerlaatste dagen met veel groene, of lever gezegd paarse p*rno. Aan spoelen doet onze kweekverslaggever deze keer niet, aangezien de voeding in de aarde al helemaal door de dames is opgebruikt. 

Hoi, lieve lezers!

Mijn kweek met de 8 Banana Krumble planten (Banana Punch x OG-Kush van Green House Seeds) in 4 potten (2 girls,1 cup) is nu in 14 weken aan de gang. Dat is geteld vanaf het kiemen van de zaden en betekent dat ze 4 weken in de groeifase stonden en nu 8 weken in bloei staan. Ze zijn een lust voor het oog!

Paars en dank

Zoals op de foto’s goed te zien is hebben de buds nu een duidelijke paarse verkleuring en zitten ze vol met trichomen. Het is een dikke witte laag kristallen en heerlijk om te zien en te ruiken. De planten zijn ook ongelooflijk kleverig; als ik per ongeluk een top aanraak plakken mijn fingers als een sticker. De hoofd- en zijtakken zijn mooi dichtgegroeid vormen dikke cola’s. De structuur van de buds is heel compact, ze zijn mooi dank zoals het in het Engels genoemd wordt, dat betekent dat ze lekker hard en compact zijn en veel trichomen hebben.

Het aroma van de Banana Krumble planten is nu nog zoeter en fruitiger! Het doet me denken aan banaan met kaneel. Ook is een zoete en gassy of fuely Diesel-achtige geur op de achtergrond te herkennen. Deze ondertoon komt van de OG Kush. In het engels zouden ze zeggen, simply delicious! De geur is overweldigend indringend en ik sta er iedere keer verbaasd van dat die nog elke week sterker wordt.

De 8 planten vullen de hele oppervlakte van mijn Homebox Ambient R120 groeitent, en zijn tot een hoogte van gemiddeld 80 centimeter gekomen. Ze hebben mooie donkergroene bladeren maar die beginnen nu wel steeds meer rood en paars te verkleuren, aangezien mijn vrouwtjes verder afrijpen. De twee netten houden de takken overeind en geven stabiliteit. Daarmee kunnen de planten al hun energie voor de productie van de toppen gebruiken.

Spoelen overbodig met BioTabs

De BioTabs voeding doet verder zijn werk in de aarde, en ik geef nog steeds alleen puur kraanwater bij het wateren. Ook zuur ik dat niet af en ook meet ik geen EC-waarde of iets dergelijks. De voeding is precies genoeg voor een hele cyclus en begint nu op te raken, aangezien de bladeren mooi verkleuren. Je wil aan het einde van de rit eigenlijk geen voeding meer in de aarde of in de planten hebben, omdat deze bij het roken van de wiet scherp smaakt in de keel.

De drie SANlight LED-lampen hangen nog steeds op 40 cm afstand van de toppen van de planten. De twee Q4W-Gen.2 aan de buitenkanten branden op 100% en de SANlight Q3WL-Gen.2 in het midden staat gedimd op 80%. Deze ronde ontwikkelt zich eigenlijk uitstekend verder, en ik ben tot nu toe helemaal tevreden over de zaden van Green House. De planten zijn geweldig maar nu moet alleen de weegschaal dat nog zien laten…

Tot volgende keer, jullie Bio Bertje!

(advertentie)