(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het lijkt wel of er iedere maand ergens een comic con  wordt gehouden of een superheldenfilm in première gaat. Eind augustus kan je voor het eerste terecht in de RAI Amsterdam en wat het tweede betreft draait nu de vette film ‘Suicide Squad’. Hoogste tijd dus voor 7 cannabis strains die hun naam aan een stripheld danken!

Geestverruimend

Striphelden, superhelden en science fiction… het genre lijkt populairder dan ooit tevoren. Zo kan je ook buiten de VS al met enge ijzeren regelmaat naar comic cons, ofwel geek festivals. Zo vindt in het laatste weekend van augustus bijvoorbeeld ‘Showmasters Amsterdam Comic Con‘ plaats in de RAI, een evenement waarbij ook een hoop acteurs uit tv-series en speelfilms acte de présence geven.

En er blijkt ook heel wat geestverruimende wiet naar helden uit dit genre vernoemd te zijn, zo leert ons de volgende Top 7.

1. Skywalker OG

Een potente indica-doninante strain die je wellicht naar een sterrenstelsel ver, ver weg brengt. De soort is een kruising tussen Skywalker en OG Kush, dus de echte weed nerd weet dan wat voor vlees hij in de kuip heeft. Maar zoals vaker in superheldenlandd is het oppassen voor naamsverwarring, want er bestaat dus ook een sativa-doninante variant van Skywalker en daarnaar wordt ook vaak verwezen als Skywalker OG…

Schermafbeelding 2016-08-10 om 09.48.03

2. Harlequin

Ze is de absolute ster of in ieder geval blikvanger van de momenteel in de bioscopen draaiende (anti-)superheldenfilm ‘ Suicide Squad’: Harley Quinn. Ofwel de gestoorde ex-vriendin van The Joker, moeten we nog meer zeggen? Over deze wiet kunnen we melden dat het ook een kleurrijk soortje is, met genetica van landrassen uit Colombia, Nepal, Thailand en Zwitserland. Vooral beroemd om haar hoge CBD-gehalte ten opzichte van THC (5:2 namelijk), wat haar onder cannabispatiënten een zeer goede naam heeft bezorgd.

3. Romulan

Trekkies komen aan hun trekken door deze strain, die er om de verwarring te vergroten ook nog eens is in diverse varianten, zoals bijvoorbeeld White Romulan en Bhang Romulan. Uiteraard allemaal schatplichtig aan Star Trek en van het origineel kan je zeggen dat die behoorlijk indica-dominant is. De soort geniet een therapeutische reputatie aan de westkust van de VS en Canada.

4. Kryptonite

Ach ja, Superman heeft natuurlijk ook zijn ijzersterke sporen nagelaten in cannabisland. Neem deze explosieve Kryptonite, die helemaal niet radioactief is dus maar gewoon lekker. En ietwat mysterieus, want naar verluidt een hybride die alleen via kloontjes verspreid wordt. Uitgevonden door telers in de Bay Area in Californië die – zo gaat de legende – Mendocino Purps en Killer Queen wisten te kruisen. Maar goed, wie weet dat nog als je een indica-topper met wel 25 procent THC toegediend krijgt!

kryptonite-marijuana-large-nug-thcfinder-00403911

Het is me er wel eentje om rekening mee te houden deze Kryptonite want hij slaat in als een bom… [foto via THCFinder.com]

5. Dr. Who

Tijd en ruimte worden verslagen door de reizende dokter en de naar hem vernoemde strain doet ongeveer hetzelfde met ons. Niet gek ook, want we hebben het hier wel over een potente indica-domniante hybride. De ouders van Dr. Who zijn ook niet de flauwste trouwens: Mad Scientist en Timewreck! Kwekers wisten er een soortje van te kruisen dat medicinaal zo’n beetje tegen alle kwalen effectief werkt, net als een beetje fatsoenlijke dokter dus eigenlijk…

6. Bruce Banner #3

shutterstock_443558380

[illustratie: Aleynikov Pavel/Shutterstock]

Onder fans van The Hulk is het een eindeloos leuk spelletje: welke acteur is nou de beste vertolker van het ongelooflijke groene monster? Dat interesseert de gemiddelde niet-nerd uiteraard bar weinig, maar des te blijer wordt die van deze strain met als begeleidend cijfer een 3. Dat dankt de snel populairder wordende soort aan het feit dat ie 1 van de 3 fenotypes is van de originele Bruce Banner. De variant komt op naam van het ook hier bekende Delta9 Labs dat een OG Kush mixte met een Strawberry Diesel.

7. Black Widow

Afsluiten doet deze zwarte dame die in ieders netvlies staat gebrand door de prachtige vertolking van lekkerbekje van Scarlett Johansson. Zoals zij de Russische moordenaar in The Avengers speelt… De wietvariant is echter minstens zo lekker. populair in binnen- en buitenland en ooit begonnen onder de naam White Widow onder de hoede van Green House. Maar de teler Shantibaba ging weg bij het Nederlandse bedrijf en bracht onder de naam Black Widow gewoon zijn eigen strain uit, die net als de witte zuster de basis vindt in een originele Braziliaanse sativa moeder en een indica-dominante vader uit India.

[openingsbeeld: Aleynikov Pavel/Shutterstock]
(advertenties)