(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over het kweken van wiet wordt nog wel eens verkeerd gedacht. En normaal gesproken moet je door de spreekwoordelijke schade en schande wijs worden, maar vandaag niet. Wij zetten namelijk 6 denkfouten over wiet kweken voor je op een rijtje, dan hoef jij ze niet te maken. 

Denkfout 1. “Ik heb toch geen lamp nodig”

Wietplanten hebben wel veel licht nodig en zullen het op de vensterbank dan ook niet geweldig doen. Investeer daarom in een goede lichtbron, als je een zuinig type bent, overweeg dan een LED lamp, ze zijn duurder in de aanschaf maar verbruiken een stuk minder energie en gaan lang mee. In de zomer kun je buiten wel zonder lamp kweken.

weed-addictionDenkfout 2. “Een zaadje uit mijn coffeeshop wietje is ook goed”

Zaden maken een groot verschil. Sterker, goede genetica bepaald misschien wel voor het grootste gedeelte de kwaliteit en de kwantiteit van je oogst. Ga dus voor goed zaad en koop dat bij een gerenommeerde zadenbank. Bovendien is de kans groot dat uit je coffeeshopwietzaadje een hermafrodiete plant groeit.

Denkfout 3. “De plantenvoeding uit het tuincentrum is veel goedkoper en net zo goed”

Nee! Plantenvoeding uit het tuincentrum is echt niet geschikt voor je wietplanten. En nee, het is ook niet goedkoper dan speciale voeding voor cannabisplanten. Ga het maar eens omrekenen per liter voedingswater, je komt bedrogen uit.

Thinking-Of-Weed-T-ShirtsDenkfout 4. “Aarde is aarde dus het maakt niet uit welke ik neem”

Aarde is zeker niet allemaal hetzelfde. Potgrond die je in het tuincentrum kunt kopen is vaak niet meer dan opgesmukte afvalgrond. Koop voorbemeste aarde bij een specialist of verrijk normale potgrond, bijvoorbeeld met bat-mix. Check ook de pH-waarde ervan. Zonodig kun je de pH op peil brengen met pH-.

Denkfout 5. “Wiet is toch een plant, die groeit vanzelf wel”

Iemand vertelde me ooit eens dat je wietplantjes ook op een oud matras kunt kweken, er drie keer overheen kan pissen en dat het dan vanzelf wel groeit, maar niets is minder waar. Je zult aandacht aan de planten moeten geven en er aan moeten werken om succesvol te zijn. Maar het is erg leuk en levert je wel degelijk wat op, namelijk heerlijke eigenteelt wiet.

Denkfout 6. “Ik moet stroom stelen, anders word ik gepakt”

Je hoeft helemaal geen stroom te stelen. Betaal netjes je stroomrekening, houd je hobby klein en voor eigen gebruik. Zorg dat anderen er geen hinder van ondervinden en kweek veilig! Als je niet weet hoe je spullen moet aansluiten, zoek dan professionele hulp.

(advertenties)