(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het verspreiden van de wietwaarheid en het uit de weg ruimen van wietfictie. Dat is een van de missies van de cannabisgemeenschap en helaas is dat in de vooravond van het jaar 2015 nog steeds keihard nodig. Deel en verspreid deze 5 feiten over wiet dus zoveel je wilt. The truth shall set you free!

Na vele jaren van misleiding en onderdrukking van wietplanten is het tijd dat de waarheid over cannabis en het gebruik ervan verteld wordt. Dutch Passion brengt je de volgende prachtige wietwaarheden op hun blog, die wij met veel plezier voor je vertaalden. Neem zelf ook eens een kijkje op het Dutch Passion blog, je vindt er uitstekende berichten over cannabis.

Het oudste medicijn

medicijnwiet

Cannabisgebruik bestaat al vele duizenden jaren. Verschillende oude volkeren gebruikten de wietplant. Voor sommigen was het een heilig kruid, voor anderen een waardevol medicijn en weer andere volken waardeerden vooral de ontspannende en psychoactieve eigenschappen. De sterke vezels van wiet- en hennepplanten werden voor vele doeleinden gebruikt, zo maakte men er touw, kleding, tapijten en meer van.

Essentiële omega 3, en 6 vetzuren

Hennepzaadolie staat bekend om haar medicinale en therapeutische eigenschappen. Het bevat geen THC. De olie heeft een grote voedingswaarde vanwege de 3:1 verhouding tussen omega 3 en 6 vetzuren, wat de ideale verhouding is voor het menselijk lichaam.

omega's

Cannabis is een eenjarige plant met mannelijke en vrouwelijke planten, hoewel beide geslachten ook soms op een enkele plant kunnen voorkomen. De bladeren hebben een typisch gekarteld uiterlijk met soms tot wel 13 vingers per blad, maar 7 tot 9 vingerige bladeren komen vaker voor.

Sensimilla

nug

In het wild worden de vrouwelijke planten bevrucht door het stuifmeel van de mannelijke exemplaren. Wietkwekers houden hun vrouwelijke planten liever ver weg van mannelijke planten. Door ze niet te laten bevruchten steken de vrouwelijke wietplanten al hun energie in de ontwikkeling van de toppen waardoor de beste kwaliteit wiet, die bekend staat als sensimilla gegarandeerd is. Sensimilla betekent letterlijk zonder zaad. Cannabis zadenbedrijven maken het voor iedereen mogelijk om een eigen persoonlijke voorraad wiet te kweken.

Veelzijdig gebruik

olieenwiet

Drogen is de meest simpele bewerking om de vrouwelijke bloemen van wietplanten te consumeren. De droge toppen kunnen gerookt of verdampt worden of in gerechten worden verwerkt. De plakkerige hars wordt ook wel verzameld en geperst tot hasj, of opgelost om wietolie van te maken. Naarmate de houding ten opzichte van cannabisvoordelen veranderd is het goed denkbaar dat er in de komende jaren een keur aan nieuwe toepassingen voor cannabisolie wordt gevonden.

Cannabinoïden

hersen

Cannabinoïden zijn de werkzame stoffen in wiet. Er zijn al meer dan 85 bekend die allemaal een verschillend effect bewerkstelligen en samen zorgen voor het uiteindelijke effect van de wietsoort. Deze stoffen hebben de laatste jaren tot veel medische onderzoeken geleid zodat de therapeutische voordelen van cannabis op een professioneel niveau en na jarenlange onderdrukking van de plant, worden herontdekt. Dutch Passion heeft haar steentje bijgedragen door de ontwikkeling van een aantal medicinale wietsoorten en de ontdekking van het feminiseren zodat vrouwelijke wietzaden over de wereld kunnen worden verspreid.

(advertenties)