(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Georgië, want ook daar broeit de cannabisrevolutie inmiddels. Afgelopen zaterdag vond er zelfs voor het eerst een ‘Cannabis Legalization Festival’ plaats in hoofdstad Tiblisi. Het spektakel was georganiseerd door oppositiepartij Girchi zonder toestemming van de autoriteiten. De politie verhinderde dan ook dat er überhaupt een festival kon plaatsvinden. Toch kwamen honderden partijleden en -aanhangers bijeen in een park, vergezeld door tientallen journalisten.

Hoogtepunt was het optreden van presidentskandidaat Zurab Japaridze, een fervent voorstander van toetreding tot de EU en Navo én van legalisering van cannabis. Hij was het ook die afgelopen zomer een rechtszaak bij het Constitutionele Hof wist te winnen, zodat alvast wietbezit voor persoonlijk gebruik in Georgië de facto werd gedecriminaliseerd!

Presidentskandidaat deelt jointjes uit

Nadat de minister van Binnenlandse Zaken had gezworen dat er niet één joint zou worden gerookt op het festival, zwoer Japaridze op zijn beurt dat hij ter verdediging wiet zou uitdelen. En eenmaal op het podium hield hij woord. “Wat ik nu doe is een daad die strafbaar is in dit land. Maar in dit land moeten we een legale manier hebben om wiet te produceren, aangezien het Constitutionele Hof zegt dat dit mijn recht is. Maar ik wordt bestolen van dit recht. Ik heb een joint in mijn zak en die deel ik nu uit! Het is distributie van drugs, we zullen zien wat de politie doet.”

Vervolgens deelt de presidentskandidaat inderdaad 3 joints uit en daarna ontspoort de boel. Hij wordt in de boeien geslagen en terwijl hij wordt afgevoerd roepen zijn aanhangers: “Japaridze for president!”

Nou, wat ons betreft wordt Zurab Japaridze dat inderdaad, wat een held!

(advertentie)