(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Toeval bestaat niet zeggen ze, maar de politie in Beuningen zou dit gezegde beter in het korpslogo kunnen naaien. Want terwijl de dienders op een vakantiepark in Ewijk zochten naar een vermist meisje – zo luidt de officiële lezing – troffen ze géén vermist meisje aan, maar geheel toevallig wel twee wietkwekerijen van een en dezelfde eigenaar!

Vermist meisje snel terecht

Eerst maar het goede nieuws: het meisje waarnaar gezocht werd is dezelfde dag nog in goede gezondheid aangetroffen, zo meldt de Politie Beuningen op Facebook. Mooi zo, dat is fantastisch natuurlijk. Maar minder blij is de persoon die dankzij de speurtocht van de popo zomaar twee wietplantages kwijtspeelde. Watskeburt?

Vakantiehuisje vol wietplanten

Ergens in het land loopt blijkbaar een meisje weg – dus niet in of rond Beuningen zelf voor de goede orde – en om een of andere reden gaat de politie in Beuningen naar haar zoeken. “Tijdens onze zoektocht kwam er informatie binnen dat het vermiste meisje mogelijk in een vakantiehuisje zou zitten op een recreatiepark in Ewijk”, melden de blauwhemden.

Zonder te kloppen gingen ze vervolgens de betreffende woning binnen: geen meisje te zien.

Maar wel roken de flikken – wat een toeval toch – de inmiddels overbekende ‘sterke henneplucht’, afkomstig van de eerste verdieping. Al snel bleek die kenmerkende odeur afkomstig van 16 ‘grote planten’ en in mindere mate (denken wij) van de 750 stekken die er ook nog vakantie vierden! Verder werden er nog ‘enkele zakken met henneptoppen’ aangetroffen.

De pechduivel komt nooit alleen

In plaats van een meisje was er echter wel een man in de vakantiewoning en die werd gezien de hoeveelheid verboden groen plantmateriaal maar ter plekke gearresteerd. Vervolgens begonnen de autoriteiten aan het opruimen van de wietkwekerij en terwijl ze dat deden kregen ze een tip. De eigenaar van de woning – niet de man die zojuist aangehouden was – zou nog een huisje hebben op het vakantiepark.

Daar ook maar even kijken dan, nietwaar? En verhip, ook hier bleek een wietkwekerij te huizen! Stomtoevallig was die eigenaar ook nog eens thuisgekomen inmiddels, dus die kon in één moeite door ook in de boeien geslagen worden en samen met eerder genoemde kerel rechtstreeks door naar het politiebureau…

(advertenties)