(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zelfs de mainstream media – in dit geval NOS op 3 – beginnen door te krijgen dat het afgelopen is met de voortrekkersrol van Nederland op cannabisgebied. Zeker nu potverdorie dat rare Canada zomaar in één klap doet wat ons gedoogbeleid in 42 jaar nooit mogelijk heeft gemaakt: de hele hap gewoon legaliseren!

En dat maakt onze publiek omroep in precies 7:47 minuten pijnlijk duidelijk. Dit filmpje is echt verplichte kost voor iedereen die in vogelvlucht wil zien hoe het met de globale en lokale strijd voor vrije wiet is gegaan. Van Reefer Madness tot enorme legale wietplantages in Noord-Amerika. We zien o.a. de Canadese premier Justin Trudeau en Suver Nuver-voorman Rinus Beintema in hetzelfde filmpje hun zegje doen, net als vele andere bekendheden uit ‘het vak’.

Je zou met alles wat je in je hebt wensen dat de kop van dit nieuwsitem niet klopt maar dat doet ie helaas wel, zo blijkt: ‘Nederland, de onttroonde koning van de wiet’.

Gidsland, gedoogbeleid, war on drugs, mediwiet, wietteelt experiment, regulering… het komt allemaal voorbij in dit stukje moderne wereldgeschiedenis!

(advertenties)